Cercul pedagogic al responsabililor parteneriatului şcoală – familie

DSC01178La Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava a avut loc vineri, 20 martie 2015, Cercul pedagogic al responsabililor parteneriatului şcoală – familie, cu tema „Parteneriat educaţional”. La activitate au participat cadre didactice responsabile de acest compartiment, din municipiu şi judeţ, sub coordonarea dnei inspector şcolar prof. Tatiana Vîntur şi a dnei prof. Gabriela Mihai.

Coordonatorul de programe şi proiecte educative, prof. Greta Airinei, a declarat că la activităţi au participat, în total, 51 de părinţi. Acest context de parteneriat educaţional a permis crearea unui spaţiu inedit de interacţiune socială, de exersare practică a abilităţilor de comunicare emoţională a părinţilor cu propriii copii, dar şi cu alţii de aceeaşi vârstă, de descoperire de către elevi a unor modele pentru o carieră de succes, analizându-i pe propriii părinţi sau pe cei ai colegilor, de necesitatea construirii unor reţele de sprijin pentru rezolvarea de probleme, exersarea unor metode de relaxare, de încărcare cu energie şi bună dispoziţie. Activităţile sunt un punct de pornire din care elevii şi părinţii pot realiza importanţa cunoaşterii reciproce, a comunicării şi a iubirii necondiţionate.

Programul activităţilor a început cu o prezentarea a unităţii de învăţământ realizată de director Carmen Sima, apoi a urmat o scurtă dezbatere pe tema „Parteneriatului educaţional” propusă de inspectoarea Tatiana Vîntur. În continuare, prof. Greta Airinei a făcut o trecere în revistă a principalelor activităţi educative ale şcolii, fiind surprins rolul important al Asociaţiei părinţilor „Pro Educaţie”, prima asociaţie de acest gen, înfiinţată în 2007, de către prof. Lăcrămioara Vartolomei şi prof. Lenuţa Movileanu.

Activităţile demonstrative ale parteneriatului şcoală – familie au fost: „Laboratorul de joacă”, susţinut de prof. Nadia Serdenciuc şi psiholog Liliana Bujor, „Cercetaş la orice vârstă”, de Carmen Netedu, „O zi de primăvară împreună”, prof. Oana Strejac şi „Părinţii noştri – modele pentru o carieră de succes”, prof. Magdalena Rangu şi consilier psihopedagogic Camelia Solovăstru.

Activităţile cercului s-au încheiat cu două ateliere de lucru pentru profesori, realizate de prof. logoped Emilia Crîşmariu şi consilier psihopedagogic Camelia Solovăstru.

„Experienţele cadrelor didactice au fost împărtăşite într-un caiet metodic „Barometrul reuşitei şcolare”, Nr. 7/An III, Editura George Tofan Suceava, coordonat de inspectoarea şcolară Tatiana Vîntur, care se va constitui într-un nou pas făcut de şcoală către comunitatea părinţilor şi a cadrelor didactice, către stabilirea unor reale parteneriate de succes, în folosul copiilor, formarea lor ca personalităţi autonome şi creative, într-o lume dinamică, supusă unor transformări continue”, a afirmat prof. Greta Airinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: