Vremea în încălzire retrezeşte interesul hoţilor pentru biciclete

> Fiind „o marfă” de sezon, hoţii găsesc repede clienţi pentru bicicletele sustrase, pe care le vând la subpreţ

 

Venirea temperaturilor mai ridicate ce oferă şi plăcerea unei plimbări în aer liber îi determină pe mulţi dintre locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ să-şi „reactiveze” bicicletele şi le vor utiliza mult mai des ca mijloc de transport sau doar pentru activităţi de recreere. Poliţiştii atrag însă atenţia participanţilor la trafic pe două roţi că „utilizarea bicicletelor presupune şi anumite atitudini comportamentale cu componentă preventivă care trebuie adoptate” după cum a ţinut să ne comunice, prin intermediul unui comunicat, Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava. În primul rând cei care merg pe bicicletă trebuie să respecte legislaţia rutieră şi să ia toate măsurile necesare pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere. Un alt lucru care trebuie însă avut în vedere este şi modul de asigurare a bicicletelor, cetăţenii trebuind să respecte câteva reguli minime pentru a nu deveni victimele unor infracţiuni de furt, conform sursei citate, deoarece încălzirea vremii a reaprins şi interesul hoţilor pentru astfel de obiecte, doar pe parcursul weekendului trecut fiind înregistrate deja două infracţiuni de acest gen. Una dintre victime este o suceveancă de 47 de ani care a rămas fără bicicletă după ce a lăsat-o în uscătorul aflat la parterul blocului în care locuieşte.

Cea de-a doua persoană vătămată este tot o femeie din municipiul reşedinţă de judeţ, dar de 33 de ani. Aceasta a lăsat mijlocul de deplasare pe două roţi nesupravegheat preţ de doar aproximativ 60 de minute, deşi îl asigurase cu sistem antifurt. Acest lucru se pare că nu i-a deranjat prea mult pe hoţi, persoane rămase deocamdată necunoscute, care au înlăturat sistemul antifurt şi au sustras bicicleta în valoare de 450 de lei din scara blocului în care locuieşte victima. În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului. „Poliţiştii recomandă ca bicicletele să fie depozitate doar în spaţii închise şi asigurate cu sisteme de siguranţă. Nu lăsaţi bicicletele nesupravegheate în parcuri sau în afara magazinelor, pentru că, prin natura lor, reprezintă o ţintă uşoară pentru hoţi, care îşi pot asigura imediat scăparea, deplasându-se chiar cu obiectul infracţiunii – respectiv bicicleta în cauză. Asiguraţi blocarea roţilor cu lanţuri speciale şi alte sisteme de siguranţă” se mai transmite prin comunicatul de la IPJ Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI