Guvernul grec a adoptat prima lege antisărăcie

În mijlocul negocierilor cu creditorii internaţionali, guvernul grec a reuşit ieri să treacă prin Parlament, cu sprijinul opoziţiei, primul său proiect de lege destinat să vină în sprijinul celor afectaţi de criză, transmite AFP. Potrivit legii, gospodăriile cu venituri reduse vor beneficia gratuit de 300 kw/h de energie electrică până la finele anului. De asemenea, aproximativ 30.000 de gospodării vor putea beneficia de o alocaţie pentru chirie în valoare de 70 până la 220 de euro pe lună, iar în jur de 300.000 de persoane vor primi bonuri de masă.

Actul normativ a trecut prin Parlament graţie voturilor celor 149 de deputaţi de la Syriza şi a celor 13 aliaţi independenţi la care s-au adăugat şi voturile conservatorilor din partidul Noua Democraţie. În cursul acestei zile, textul de lege urmează să facă obiectul unui vot pentru fiecare articol în parte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: