„Fiecare viaţă este un dar”

> Activitate în cadrul campaniei naţionale „Marşul pentru Viaţă”

marsul_pentru_viata_2Sub genericul „Fiecare viaţă este un dar”, asociaţia „Bucovina profundă”, în parteneriat cu Protopopiatul Fălticeni şi cu unităţile şcolare din urbea de pe Şomuz, a organizat miercuri, 18 martie, între orele 13 şi 15, „Marşul pentru Viaţă”.

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară simultan în mai multe oraşe ale ţării şi prin care creştinii doresc să afirme că viaţa este un dar al lui Dumnezeu de o valoare veşnică, în toate ipostazele ei, oricât de nefavorabile ar părea ele. În Fălticeni marşul este organizat pentru al treilea an consecutiv.

Activitatea care a început pe ninsoare şi s-a terminat cu soare – a reunit la întâlnirea publică din Piaţa „Nada Florilor” peste 200 de tineri care au solicitat, prin mesaje scrise şi vocale, protejarea vieţii, scoţând în evidenţă gravitatea morală a avortului şi a altor forme de atentate împotriva vieţii umane. Tinerii au cerut medicilor ginecologi să aibă tăria să afirme că „avortul nu rezolvă nimic, doar ucide copilul, distruge femeia şi ruinează familia”, că „adevăraţii doctori nu ucid copiii”, au cerut semenilor să spună „NU avortului” etc.

Prof. Dana Stavovei, coordonatorul ac
tivităţii, ne-a precizat că „scopul acestei adunări publice îl constituie promovarea dreptului la viaţă pentru copilul născut şi afirmarea valorilor vieţii umane, în contextul importantei sărbători creştine «Buna vestire», 25 martie fiind considerată sărbătoarea femeii şi mamei creştine”.

A urmat un marş pe traseul: Catedrala „Învierea Domnului” – Aleea Pietonală – Primăria Fălticeni – str. Mihai Eminescu – Spitalul Municipal – str. Nicolae Beldiceanu – Biserica Sf. Ilie – str. 2 Grăniceri – Statuia Grănicerului – revenire – Casa Cărţii – str. Dogari – Catedrala „Învierea Domnului”.

Tinerii care au participat la marş au purtat pancarte cu mesaje împotriva avortului, au scandat lozinci de susţinere a vieţii şi au împărţit trecătorilor pliante informative.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: