PSD Suceava 2020

Sancţiuni aplicate de DSVSA Suceava la ferme de vaci şi centre de colectare şi procesare a laptelui

> Controalele continuă până la sfârşitul acestei săptămâni

Vasile Semeniuc

Vasile Semeniuc

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava, medicul veterinar Vasile Semeniuc, a declarat că echipe de control formate din reprezentanţi ai instituţiei au efectuat, în ultima săptămână, controale la mai multe exploataţii de bovine, centre de colectare a laptelui şi de procesare a laptelui din judeţul nostru, în urma cărora au fost aplicate două sancţiuni.

Semeniuc a spus că aceste controale, care se vor desfăşura până la sfârşitul acestei săptămâni, vizează modul de respectare a condiţiilor sanitare şi veterinare privind producerea, colectarea, procesarea şi comercializarea laptelui crud şi a produselor lactate, tematica activităţilor de control fiind stabilită de ANSVSA.

El a spus că echipele de control, care sunt formate din reprezentanţi ai Serviciului Control Oficial Sănătate Animală şi ai Serviciului Control Oficial Siguranţa Alimentelor din cadrul DSVSA Suceava, au verificat, în ultima săptămână, zece exploataţii de bovine, 11 centre de colectare a laptelui şi şase unităţi de procesare a laptelui care efectuează activităţi de comerţ intracomunitar sau export în terţe ţări cu produse lactate. Semeniuc a spus că echipele de control ale DSVSA Suceava au aplicat o amendă în valoare de 600 lei unei unităţi de procesare a laptelui, întrucât nu a respectat programul de autocontrol al laboratorului uzinal sanitar veterinar al unităţii. Un avertisment a fost aplicat unei exploataţii de bovine, pentru condiţii de igienă deficitare.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava a mai spus că verificările au început din data de 9 martie, iar echipele de control verifică, prin sondaj, ferme de animale şi exploataţii non­profesionale care livrează cantităţi însemnate de lapte către centrele de colectare şi către unităţile de procesare a laptelui, precum şi unităţile de procesare a laptelui autorizate sanitar-veterinar care efectuează activităţi de comerţ intracomunitar sau export în ţări terţe, cu produse lactate.

În judeţul Suceava sunt 1500 de gospodării ce livrează lapte, 116 centre de colectare a laptelui şi 126 de ferme şi exploataţii de bovine.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: