PSD Suceava 2020

Primăria Suceava a amendat cu încă 4.000 lei constructorul de la reţelele de apă şi cele de canalizare

> Inspectorii executivului au fost prevăzători, iar pentru a susţine cu probe măsurile dispuse, au recurs la filmarea neregulilor constatate > În urmă cu mai mult de o săptămână, pentru deficienţe la punctele de lucru, cei de la Pfeiffer au fost sancţionaţi cu alte cinci amenzi, în valoare totală de 7.500 lei

DSCN7431Primăria Suceava a dat două amenzi de câte 2.000 de lei fiecare companiei germane Pfeiffer, executantul lucrărilor de reabilitare şi extindere, cu finanţare europeană, a reţelelor de apă şi a reţelelor de canalizare din municipiu.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat ieri, după şedinţa săptămânală de analiză de le sediul Primăriei, că decizia a fost luată după ce şantierul de pe Calea Burdujeni a fost abandonat, iar strada Slătioarei din cartierul Obcini este „lăsată ca după război”.

„Noi vorbim, însă pe o ureche le intră, iar pe alta le iese. Nu există motive să fim mulţumiţi de cei de la Pfeiffer” punctează Harşovschi, menţionând că oraşul trebuie pregătit pentru sărbătorile pascale, însă modul în care îşi fac treaba constructorii împiedică acest lucru. Viceprimarul spune că a solicitat operatorului unic regional de apă şi canalizare ACET Suceava lista cu subcontractorii lucrărilor de la infrastructura subterană de utilităţi. Aceasta în aşa fel încât, în cazul în care sancţiunile asupra Pfeiffer nu dau rezultate, să fie amendate inclusiv firmele care au preluat cu contract intervenţiile cu pricina. De altfel, inspectorii Primăriei au fost prevăzători, iar pentru a susţine cu probe măsurile dispuse, au recurs la filmarea neregulilor constatate.

Termenul-limită pentru terminarea lucrărilor va fi depăşit cu cel puţin o lună

Lucian Harşovschi

Lucian Harşovschi

Lucian Harşovschi a remarcat că data-limită pentru finalizarea reabilitării şi extinderii reţelelor de utilităţi este 30 mai a.c., dar, ca urmare a numărului insuficient de muncitori, acest termen nu va putea fi respectat.

„Sperăm ca până la sfârşitul lunii iunie să închidem şantierele POS – Mediu din municipiul Suceava” a spus viceprimarul.

Cu amendă de 1.000 de lei s-a ales, de asemenea, o persoană fizică, proprietar de teren, care a permis depozitarea de deşeuri de construcţii pe suprafaţa respectivă.

„A avea o bucată de teren în municipiul Suceava nu însemnă să o laşi de izbelişte” a reliefat Lucian Harşovschi.

Reamintim că, în urmă cu mai mult de o săptămână, pentru deficienţe la punctele de lucru, constructorii de la Pfeiffer au fost sancţionaţi cu alte cinci amenzi, în valoare totală de 7.500 de lei.

Obiectivul ,,Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava” este finanţat din Fondul de coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu, Axa prioritară 1, Faza I, având valoarea iniţială totală a contractului de finanţare de peste 494,7 milioane de lei. Investiţia vizează şase municipii şi oraşe cuprinse în program, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Gura Humorului şi Salcea.

În municipiul Suceava, extinderea cu circa 31,3 km a reţelelor de alimentare cu apă se efectuează pe 76 de străzi, iar reabilitările au drept ţintă 25,4 km de conducte de pe 67 străzi din toate cartierele. Reţelele de canalizare de pe 70 de artere sunt pe cale a fi extinse cu 32,7 km, iar cele de pe alte 15 străzi, în lungime de 6 km, sunt spuse reabilitării.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: