„În municipiul Suceava nu vor fi interzişi câinii în locurile publice”

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi, a ţinut să aducă lămuriri în privinţa regulamentului privind întreţinerea şi circulaţia câinilor cu stăpân, aflat în momentul de faţă în dezbatere publică.

Harşovschi a susţinut, marţi, că noul proiect al municipalităţii a fost înţeles greşit, de aceea este nevoie de o lămurire suplimentară asupra regulamentului.

„Au fost foarte multe ecouri după acest proiect şi aş vrea să clarific anumite lucruri. În mediul virtual s­au făcut fel de fel de grupuri şi petiţii. În municipiul Suceava nu vor fi interzişi câinii în locurile publice, aici s­a creat o eroare. Vor fi interzişi câinii în locurile de joacă ale copiilor, nu e normal ca un copil să se dea pe un tobogan sau pe un scrânciob şi lângă să fie un câine. Deci, în spaţiile de joacă câinii vor fi interzişi, iar în spaţiile publice şi în parcuri, câinilor de talie medie şi mare, de la 15 kilograme în sus, li se va permite accesul numai în sisteme de control, fie cu lesă, fie cu botniţă”, a explicat Harşovschi.

El a mai susţinut că în privinţa numărului de câini ce pot fi ţinuţi într-o casă nu există posibilitatea negocierii, cât despre plata unor cheltuieli la asociaţiile de proprietari, decizia aparţine asociaţiilor sucevene, nicidecum Primăriei. „Aici nu este negociabil. Dacă eşti iubitor de animale, poţi avea două animale şi puii lor când sunt dependenţi de părinţi, până la două luni, după care trebuie să-ţi cauţi un spaţiu adecvat să păstrezi aceşti câini. Cât priveşte faptul că asociaţiile pot stabili cote comune la plata cheltuielilor, depinde de asociaţiile de proprietari şi de oamenii din zonă. Primăria nu impune nimic”, a dat lămuriri viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi.

Conform celor spuse de viceprimar, scopul principal al regulamentului este sterilizarea câinilor cu stăpâni, din casele şi curţile sucevenilor, astfel încât împreună cu campania de strângere a câinilor fără stăpân, să fie redus numărul maidanezilor de pe străzi.

„Informaţia cred că nu a fost înţeleasă destul de bine. Regulamentul este în dezbatere publică pe site­ul Primăriei Suceava, la capitolul proiecte, la Consiliul Local”, a mai spus Lucian Harşovschi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI