PSD Suceava 2020

Aproape 11.000 de pachete de ţigări capturate luni, de către poliţiştii de frontieră de la contrabandişti

> Doi ucraineni au fost acuzaţi de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar un al treilea are de plătit o amendă de 6000 lei

IMG_2325Poliţiştii de frontieră suceveni au reuşit luni, 16 martie, să oprească la intrarea în ţară aproximativ 11.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Cea mai mare cantitate, circa 8600 de pachete, a căzut în sarcina a doi cetăţeni ucraineni, unul de 20 de ani, celălalt de 26. În seara zilei de luni, cei doi au cărat la colete peste frontiera verde dinspre Ucraina în România, în zona localităţii Bilca, de s-au spetit.

În jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră de la SPF Rădăuţi, în colaborare cu cei de la STPF Suceava, i-au zărit făcând drumul dinspre linia de frontieră, cu una dintre încărcături. Imediat, o echipă operativă i-a luat prin surprindere şi i-a capturat pe cei doi ucraineni, după care au „cules” ceea ce ei căraseră.

În vegetaţia din zonă, poliţiştii de frontieră au găsit mai multe colete mari, în care, la sediu, au numărat exact 8574 de pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, a căror valoare trece de 100.000 de lei.

Foarte repede au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru cercetarea în comun a evenimentului, în vederea depistării, şi pe partea lor, a eventualilor colaboratori ai ucrainenilor deja capturaţi.

„Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi ucraineni acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 102.884 lei a fost ridicată în vederea confiscării” a comunicat comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava.

2400 de pachete ascunse în „Nissan”-ul altui ucrainean care voia să intre în ţară prin PTF Siret

În aceeaşi, dimineaţă, în jurul orei 10.30, a intrat în PTF Siret, gata să „viziteze” România, şi Ivgheni T., de 34 de ani, cetăţean ucrainean. Conducea un autoturism „Nissan” înmatriculat la el acasă, în care poliţiştii au descoperit, la control, 2400 de pachete de ţigări marca Ashima, timbrate în ţara vecină.

Marfa era ascunsă în bagajele personale şi în locul banchetei din spate a autoturismului şi valora 3500 de lei.

Ţigările au fost confiscate, iar Ivgheni T. a fost amendat contravenţional cu o sumă aproape dublă, respectiv 6.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: