Şcolile sesizează:

Probleme, din nou, cu plata restanţelor salariale obţinute prin sentinţe judecătoreşti

Traian PĂDUREŢ

Traian PĂDUREŢ

Preşedintele UJS Pro Educaţia Suceava, Traian Pădureţ, a informat ieri că, „din ce în ce mai multe şcoli” au sesizat că nu sunt suficiente sumele necesare pentru plata restanţelor salariale obţinute prin sentinţe judecătoreşti. „Am solicitat ca până în data de 15 martie 2015, data la care toate unităţile şcolare din judeţ vor avea achitate drepturile salariale, să ne comunice necesarul sumelor pentru a se intra în legalitate”, precizează UJS Pro Educaţia.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, de care aparţine şi UJS Pro Educaţia a avertizat guvernul şi autorităţile locale că „luna martie s-ar putea transforma în luna protestelor”, în condiţiile în care sumele datorate angajaţilor din învăţământ, conform hotărârilor judecătoreşti, „nu vor fi plătite la timp şi în totalitate”. Federaţia mai precizează că, deşi există o notă trimisă în teritoriu, care precizează că au fost alocate fondurile necesare, la ora actuală, „unele dintre autorităţile locale invocă lipsa de fonduri la bugetul local şi blochează întocmirea statelor de plată”. De aceea Federaţia consideră că „autorităţile locale nu fac altceva decât să creeze o stare de confuzie şi nemulţumire în rândul angajaţilor din învăţământ”, în condiţiile în care guvernul, prin Ministerul Finanţelor Publice, a alocat toate fondurile necesare plăţii sumelor cuvenite în urma hotărârilor judecătoreşti, până în 27 martie.

Reamintim că, potrivit discuţiilor avute de sindicate cu reprezentanţii Guvernului României, în luna martie trebuie plătite diferenţele salariale stabilite prin hotărâri judecătoreşti în favoarea salariaţilor din învăţământ – respectiv restanţele din anul 2015, dar şi două dintre cele patru tranşe aferente anului 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: