Luna martie a mai rărit numărul bolilor de sezon

În a zecea săptămână de monitorizare a bolilor specifice sezonului rece, gripa continuă să evolueze cu intensitate medie la Suceava şi în câteva judeţe din ţară, în timp ce morbiditatea prin infecţii respiratorii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumopatie este în scădere în toată ţara.

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, în săptămâna 2-8 martie au fost raportate de medici 30 de cazuri de gripă diagnosticate clinic, cu 14 internări, cu şapte mai puţine ca săptămâna trecută. De asemenea, au fost diagnosticate 2303 persoane cu infecţii acute respiratorii, cu 58 de internări, şi 643 de pneumopatii acute, cu 131 internări.

Din datele Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile şi ale Centrului Naţional de Gripă din INCDMI Cantacuzino reiese că în perioada menţionată, la nivel naţional, numărul total de cazuri de gripă, cazuri compatibile clinic cu gripa, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii a fost de 121.719, cu 12,1% mai mic faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă şi cu 31,7% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (92.406). Au fost şi 573 cazuri de gripă sau cazuri compatibile clinic cu gripa, mai multe comparativ cu cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Au fost comunicate şapte decese noi prin gripă în această săptămână, tot la nivel naţional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: