Actriţa spaniolă Victoria Abril – onorată cu un premiu pentru întreaga carieră la Festivalul Filmului de la Guadalajara

Victoria-Abril--Mexicul este „dragostea vieţii mele” a declarat actriţa spaniolă Victoria Abril la primirea Premiului Mayahuel al Cinematografiei Iberoamericane pentru întreaga carieră la Festival Internaţional de Film de la Guadalajara (FICG), care se desfăşoară până la 15 martie, relatează EFE. „O tequila, repede”, a glumit actriţa după ce a primit acest premiu în cadrul unei scurte ceremonii înainte de proiectarea documentarului „Messi“, al realizatorului spaniol Alex de la Iglesia. Victoria Abril şi-a exprimat dragostea faţă de această ţară, unde a venit pentru prima dată să filmeze „Río abajo” în anii 1980 şi „s-a reîntors de atâtea ori ca turistă sau ca să lucreze”.

Actriţa, supranumită „la chica de Almodóvar” pentru că a colaborat de numeroase ori cu celebrul regizor, este una din prezenţele de marcă la festivalul care împlineşte 30 de ani şi unde se vor proiecta filmele sale „Sólo quiero caminar” (2008) şi „Amantes“ (1991), pentru care a primit Ursul de Argint la Berlinala din acelaşi an. Cu 40 de ani de carieră în televiziune şi cinematografie, Victoria Abril este una dintre divele filmului spaniol, având la activ succese ca „Atame” (1989), „Tacones Lejanos” (1991) şi „Kika” (1993), toate în regia lui Pedro Almodovar.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI