Victor Ponta

O veste bună, INS arată că în trimestrul IV 2014 investiţiile nete au crescut cu 3%

Premierul Victor Ponta a afirmat ieri că datele Institutului Naţional de Statistică confirmă trendul crescător al investiţiilor în economia românească, arătând în acest sens că, potrivit INS, în trimestrul IV 2014 investiţiile nete au crescut cu 3% mai ales datorită lucrărilor derulate în construcţii. „Veste bună! Potrivit INS, în trimestrul IV 2014 au crescut investiţiile nete cu 3%, mai ales datorită lucrărilor de construcţii”, a scris premierul pe pagina sa de Twitter.

În trimestrul IV 2014, comparativ cu trimestrul IV 2013, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 3%, însumând 23,056 miliarde lei (preţuri curente), potrivit datelor provizorii publicate, ieri, de Institutul Naţional de Statistică prezentate de AGERPRES. Creşterea a fost susţinută de lucrările de construcţii noi şi la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 6,6%, respectiv cu 0,3%. În schimb, la alte cheltuieli s-a înregistrat o scădere cu 1,4%. Anul trecut, investiţiile concretizate în lucrări de construcţii noi au însumat 30,666 miliarde de lei, reprezentând 46,8% din total, faţă de 47,1% în anul 2013, iar investiţiile în utilaje şi mijloace de transport au fost de 26,782 miliarde lei, reprezentând 40,8% din total, comparativ cu 42,4% în anul 2013. Comparativ cu trimestrul IV 2013, în trimestrul IV 2014 se constata o creştere a ponderii investiţiilor nete în lucrări de construcţii noi cu 1,2 puncte procentuale. Ponderea investiţiilor nete în utilaje (inclusiv mijloace de transport) a scăzut însă cu 1,2 puncte procentuale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: