Jumătate din gospodăria unui localnic din Milişăuţi, distrusă de foc

> Este al doilea incendiu în localitate în ultimele două săptămâni

 

incendiu-acoperisPompierii militari ai Detaşamentului Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Milişăuţi, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria lui Vasile P., din Milişăuţi.

S-a intervenit cu patru autospeciale şi o ambulanţă SMURD, dar când salvatorii au ajuns la faţa locului ardeau deja acoperişul şi mansarda casei, construită din lemn, cu acoperiş din şindrilă, cu parter şi un etaj, dar şi acoperişul bucătăriei de vară.

La ora 12, focul era lichidat în limitele găsite şi înainte să se fi propagat la celelalte anexe din gospodărie sau prin vecini. Dar distrusese deja aproximativ jumătate din gospodăria omului.

„Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 150 mp, mansarda locuinţei pe aproximativ 50 mp, acoperişul bucătăriei de vară pe 50 mp şi alte bunuri. Flăcările au degradat planşeul şi pereţii locuinţei pe circa 50 mp” a menţionat plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza efectului termic produs de coşul de evacuare, în urma căruia s-a aprins acoperişul.

Au trecut abia două săptămâni de când, tot la Milişăuţi, un incendiu de proporţii a distrus aproape complet gospodăria unor localnici de 60 de ani. Militari cu 11 autospeciale au muncit pe 21 februarie pentru stingerea focului care nu a cruţat mai nimic. Au ars casa de locuit şi anexele gospodăreşti pe o suprafaţă totală de aproximativ 400 mp, circa 4 mc lemn de foc, 6 tone de furaje, mobilier, textile, obiecte de uz casnic, electronice şi electrocasnice şi s-au degradat, imposibil de refolosit o moară cu ciocănele, patru biciclete, un abric, un circular, patru motoare electrice trifazate, trei televizoare, trei computere, polizoare etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: