Chitaristul trupei Pink Floyd, David Gilmour, lansează un nou album şi un turneu European

david-gilmourLa câteva luni după ce a semnat albumul de adio al Pink Floyd, chitaristul legendarei trupe britanice David Gilmour a anunţat lansarea celui de-al patrulea său album solo şi un turneu în amfiteatre romane din câteva oraşe europene, relatează AFP. David Gilmour a informat pe site-ul său că va dezvălui numele şi data lansării albumului în acelaşi timp cu turneul care va avea loc „în unele dintre cele mai frumoase oraşe şi săli de spectacole din lume”. Turneul care va cuprinde opt concerte va debuta la 12 septembrie pe arena din Pola, oraş vechi de două milenii din Croaţia, şi va continua pe arene similare din Orange, Franţa şi Verona, Italia. Acest album solo este al patrulea al chitaristului, care împlineşte astăzi 69 de ani.

Pentru compoziţiile sale muzicale sumbre şi texte introspective despre solitudine şi izolare, Pink Floyd este considerat unul dintre cele mai mari grupuri muzicale din toate timpurile, cu albume vândute în întreaga lume precum „Dark Side of the Moon” şi „The Wall”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI