Peste 530 de tranzacţii cu cote de lapte

> Judeţul Suceava are peste 50.000 de producători de lapte, în 62 de cazuri cota fiind preluată la rezerva naţională

Anul trecut, Departamentul Administrării Cotelor de Lapte (DACL) din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava a distribuit şi prelucrat 11.813 de declaraţii anuale privind gestionarea cotelor de vânzări directe, se arată într-o informare a instituţiei sucevene, în care se subliniază că, astfel, s-a urmărit respectarea, atât de către producători, cât şi de către procesatori, a legislaţiei europene şi naţionale privind piaţa laptelui şi a cotelor de lapte. Potrivit sursei citate, începând cu luna august, după încheierea anului de cotă 2013-2014, s-au desfăşurat lucrări specifice noului an de cotă, primindu-se, verificându-se şi prelucrându-se 531 de cereri pentru vânzarea-cumpărarea cotei; 515 de cereri de înscriere de noi producători; 307 de cereri de conversie a cotei şi alte 104 de cereri pentru cedarea drepturilor. Pe de altă parte, în 77 de cazuri, cota de lapte a fost transferată către moştenitori, înregistrându-se şi 62 de cereri de preluare la rezerva naţională. În 32 de situaţii s-a procedat la reactivarea cotei, schimbarea cumpărătorului s-a făcut în urma a 498 de cereri, consemnându-se şi 106 de cereri de modificare a datelor.

Judeţul Suceava deţine de 50.235 producători de lapte şi 24 de unităţi autorizate pentru cumpărarea şi procesarea laptelui, în 2014 Departamentul Administrării Cotelor de Lapte eliberând inclusiv documente privind cota de lapte pentru crescătorii de vaci din zona defavorizată, dar şi producătorilor beneficiari ai ajutorului naţional tranzitoriu pentru producţia de lapte. Nu în cele din urmă, fermierilor li s-a asigurat consultanţa de specialitate privind eliminarea cotelor de lapte începând cu 31 martie 2015, cât şi pe linia măsurilor de piaţă ce se impun după această dată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: