Municipiul Suceava, „condamnat” să finalizeze trei proiecte europene

> „Trebuie să terminăm aceste lucrări până la sfârşitul anului, în caz contrar ni se iau toţi bani înapoi” a pus în vedere primarul Ion Lungu

La început de martie, Primăria municipiului Suceava reia serie întâlnirilor de analiză cu responsabilii din cadrul proiectelor europene derulate pe raza reşedinţei de judeţ. În curs de implementare sunt trei asemenea proiecte, municipalitatea fiind „condamnată să le finalizeze până la 31 decembrie 2015”. Intervenţiile au loc în virtutea programării europene 2007-2013, desfăşurându-se conform prelungirii n+2, iar acesta este ultimul an în care se mai fac plăţi nerambursabile din fonduri comunitare.

„Proiectele au putut fi prelungite cu maxim doi ani, ceea ce înseamnă că data-limită este 31 decembrie 2015. Trebuie să terminăm aceste lucrări până la sfârşitul anului, în caz contrar ni se iau toţi bani înapoi”, a pus în vedere Ion Lungu, primarul Sucevei.

De ieri, în analiză săptămânală au intrat sălile de sport de la Liceul cu Program Sportiv şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, a căror execuţie a început cu fonduri guvernamentale în urmă cu mai mulţi ani, iar, graţie demersurilor autorităţilor locale, acum s-a reuşit atragerea de finanţare europeană.

 

Încălcarea graficelor de lucrări şi nerespectarea prevederilor contractuale se vor lăsa cu amenzi

Recent a fost iniţiat şi proiectul de reparare a zece străzi, a podului de peste râul Suceava din Iţcani şi a pasajului CFR din acelaşi cartier, fondurile fiind obţinute din economii realizate pe axele Programului Operaţional Regional. În prezent, sunt „atacate” cinci artere, cele mai importante fiind bulevardul George Enescu şi strada Universităţii. Sensibile sunt intervenţiile la cele două obiective de infrastructură rutieră suspendată din cartierul Iţcani, la care se fac primele demersuri pregătitoare. Nu în cele din urmă, în vizor sunt reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi a reţelelor de canalizare, în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Mediu, la acestea desfăşurându-se lucrări inclusiv pe durata iernii.

Primarul Lungu consideră că s-a „lucrat „anapoda”, constructorii prevalându-se de rigorile sezonului rece şi „lăsând oamenii să înoate prin noroi”. În acest context, edilul-şef le-a cerut reprezentanţilor firmei constructoare Pfeiffer să se disciplineze, în caz contrar urmând a fi amendaţi „în fiecare zi”.

„Am solicitat la toţi constructorii să ne prezinte un grafic-cadru, după care să putem urmări evoluţia lucrărilor. Aceste comandamente operaţionale sunt binevenite şi nu vrem să le transformăm în simpozioane. Luăm contactul cu problemele care sunt, vedem progresele înregistrate, dinamica lucrărilor, ţinem constructorii în stare caldă şi le suflăm în ceafă” a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: