Ioan Moraru şi-a dat demisia de la şefia Companiei Naţionale a Uraniului

Copy-of-ioan-moraru-cruceaDirectorul Companiei Naţionale a Uraniului (CNU), Ioan Moraru, a demisionat din funcţie după discuţiile avute în cursul dimineţii de ieri cu ministrul energiei, Andrei Gerea.

Moraru a anunţat că motivele demisiei sunt personale şi că a convenit ca, până la numirea unui nou director, să gestioneze tot el activitatea CNU.

Ministrul energiei, Andrei Gerea, l-a invitat marţi dimineaţa la minister pe directorul Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru, pentru o discuţie privind soluţionarea conflictului de muncă de la Crucea, unde minerii au reluat protestele.

Potrivit directorului CNU, 230 de mineri din cadrul exploatării Crucea au protestat, luni, mai multe ore, în zona troiţei din mina Crucea, situată în subteran, dar nu într-o zonă de exploatare. Potrivit lui, în jurul orei 17, o parte dintre protestatari au mers acasă, iar altă parte s-a decis să meargă în mina Botuşana, într-o zonă de exploatare, intenţionând să se blocheze până când revendicările le vor fi soluţionate.

Ioan Moraru a arătat că protestatarii au discutat cu reprezentanţi din conducerea companiei, dar că sunt decişi să protesteze până când se va pune în aplicare protocolul semnat în 30 ianuarie cu ministrul energiei, Andrei Gerea.

Directorul CNU a precizat că i-a prezentat situaţia din zonă ministrului energiei, iar acesta l-a invitat marţi dimineaţa la minister, pentru o discuţie privind soluţionarea conflictului.

Ioan Moraru a mai declarat că oferta pe care a putut să o facă minerilor a fost o creştere cu 5,2-5,5%, ofertă care nu i-a mulţumit pe protestatari, aceştia dorind să fie aplicată prevederea stabilită în protocolul semnat de Gerea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: