Din inimă, inimioare cu mesaj: „Respect”

Vineri, 27 februarie 2015, anticipând Ziua Protecţiei Civile din România – 28 februarie, pompierii militari din cadrul Detaşamentului pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni au organizat „Ziua Porţilor Deschise”. Vizitatorii, în special copii, dar şi adulţi, au trecut pragul „porţilor deschise”, după care le-au fost prezentate mijloacele de primă intervenţie în caz de situaţii de protecţie civilă şi modul de folosire a acestora. Oaspeţii au fost informaţi privind riscurile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului şi despre regulile de comportare în situaţii de urgenţă. Printre vizitatori s-au numărat şi copiii din grupa mare a Grădiniţei cu Program Normal „Lizuca”, îndrumaţi de ed. Doiniţa Bălan.

După ce au primit informaţii despre situaţiile de urgenţă şi regulile de comportament, principalele cauze care produc incendii şi modul de prevenire a acestora, importanţa educaţiei antiincendiu şi anticutremur, preşcolarii au asistat la câteva exerciţii practice ale pompierilor militari, apoi cei mici au susţinut un scurt program artistic şi au oferit angajaţilor ISU inimioare cu mărţişoare. De la un cadru de la Inspecţia de Prevenire al ISU Suceava, copiii au primit pliante, flyere, stickere cu mesajele campaniilor naţionale „R.I.S.C. – Siguranţa nu este un joc de noroc” şi „Nu tremur la cutremur”.

„Aflând de «Ziua Porţilor Deschise», am decis ca împreună, copii şi părinţi, să vizităm şi să ne informăm despre activitatea pompierilor. A fost un bun prilej să vedem tehnica din dotare, să asistăm la exerciţii practice, să ne informăm şi să ne formăm o imagine cât mai corectă despre activitatea instituţiei. În semn de respect pentru cei care salvează vieţi, le-am oferit câte o inimioară cu mesajele «Respect» şi «Vă iubim» alături de un mărţişor, pentru că suntem în prag de primăvară”, ne-a spus ed. Doiniţa Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: