Primarul Lungu cere finanţare europeană „la pachet” pentru infrastructura de apă şi cea rutieră

> „Acum, indiferent cât de profesionistă ar fi societatea de construcţii care aduce terenul la starea iniţială, strada afectată de săpături nu mai arată niciodată la fel ca înainte” subliniază edilul-şef

sapaturi-DSCN7429Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, cere ca în ghidul proiectelor de finanţare a lucrărilor de reabilitare, modernizare, înfiinţare şi extindere a sistemelor de alimentare cu a apă şi a celor de apă uzată, desfăşurate în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Mediu, să fie incluse şi intervenţiile de reparare şi modernizare a arterelor şi trotuarelor distruse de săpăturile făcute la reţelele de apă şi reţelele de canalizare în cauză.

„Cred că în cadrul proiectelor de apă şi canalizare ar trebui să se dea bani şi pentru asfaltarea străzilor. Aceasta deoarece, după intervenţia cu săpături la canale, niciodată strada respectivă nu va mai putea fi adusă la starea iniţială. Mai mult, principalul duşman al străzii este apa, iar în cazul unor infiltraţii din precipitaţii, aceasta va fi sigur distrusă” arată şeful executivului sucevean.

Lungu precizează că a ridicat această problemă în cadrul întrunirilor Adunării Generale a Municipiilor din România (AMR), cât şi cu prilejul întrevederilor cu responsabilii Ministerului Fondurilor Europene, subliniind că acest aspect ar fi trebuit pus în practică în noua programare europeană, astfel încât lucrările la infrastructura subterană de apă şi canalizare, dar şi la cea rutieră să fie integrate într-un singur pachet. Edilul-şef susţine că tasarea naturală a canalelor acoperite cu umplutură nu se poate face decât în jumătate de an, iar, ca urmare a faptului că tehnologia specifică nu este respectată, Primăria se vede obligată să intervină cu repetate reparaţii, cu implicaţii negative asupra vistieriei locale.

„Indiferent cât de profesionistă ar fi societatea de construcţii care aduce terenul la starea iniţială, strada cu pricina nu va mai arăta la fel ca înainte. De aceea, turnarea unui covor asfaltic ar trebui să fie la pachet cu lucrările de modernizare a reţelelor de apă şi reţelelor de canalizare” a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: