Inspectorii agricoli au avertizat 13 agenţi economici din industria alimentară

Amenzi de 1.000 de lei şi 33 de avertismente au dat, anul trecut, inspectorii Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Suceava, informează directorul executiv Vasile Costan. Astfel, în perioada la care facem referire, lucrătorii specializaţi ai DAJ au avut 68 de descinderi în domeniul activităţii din zootehnie, precum şi 83 de inspecţii la agenţii economici din industria alimentară, acestora din urmă fiindu-le „arătate” 13 avertismente. În 2014, alte 46 de controale au fost efectuate la depozitele de cereale autorizate, verificările lăsându-se cu o amendă în valoare de 7.000 de lei, precum şi cu anularea a trei autorizaţii, pe motiv de încetare a activităţii. În sectorul legume-fructe, s-au organizat şi desfăşurat 108 inspecţii privind standardele de comercializare a acestor produse, iar ca urmare a neregulilor constatate s-au aplicat 18 avertismente şi s-au dat amenzi în valoare de 3.000 de lei.

În cadrul Serviciului „Inspecţii, implementare politici şi statistici agricole”, eliberate au fost 47 de certificate de conformitate pentru piaţa internă, o autorizaţie pentru defrişarea de plantaţii şi o autorizaţie pentru înfiinţarea de plantaţii.

La agenţii economici din judeţul Suceava, care vând vin în vrac, inspectorii agricoli au avut 73 de acţiuni de control, rezultatul acestora concretizându-se în trei avertizări ale comercianţilor prinşi în neregulă.

În ceea ce priveşte monitorizarea fertilizanţilor şi organismelor modificate genetic, inspectorii Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Suceava au fost convocaţi să participe, la Biroul Vamal de Frontieră Dorneşti, la 32 de controale asupra agenţilor economici care importă şi vând produse din categoriile amintite, prelevate fiind probe în vederea efectuării analizelor de laborator. Nu în cele din urmă, în domeniul agriculturii ecologice, inspectorii agricoli suceveni au făcut 59 de verificări, acestea neconcretizându-se în sancţiuni contravenţionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: