Preşedintele Iohannis efectuează astăzi şi mâine o vizită oficială în Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează astăzi şi mâine o vizită oficială în Republica Moldova, unde se va întâlni cu omologul său, Nicolae Timofti, cu premierul moldovean, Chiril Gaburici, cu preşedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, şi cu liderii ai partidelor. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, înainte de plecarea la Chişinău, şeful statului va susţine în jurul orei 14,00 o declaraţie de presă pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

La Chişinău, preşedintele Iohannis va avea astăzi convorbiri tete-a-tete cu omologul său moldovean şi cu participarea celor două delegaţii la reşedinţa de stat. Ulterior, cei doi şefi de stat vor susţine o declaraţie de presă. De asemenea, preşedintele Republicii Moldova va oferi un dineu oficial în onoarea preşedintelui român la Combinatul de vinuri „Cricova”. În aceeaşi zi, şeful statului va avea convorbiri cu convorbiri cu prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici.

Mâine, preşedintele Iohannis va avea întrevederi cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, şi convorbiri cu preşedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu. El va participa şi la ceremonia depunerii coroanei de flori la monumentul „Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi va vizita Universitatea de Stat din Moldova, unde va susţine o alocuţiune în faţa studenţilor.

Iniţial, preşedintele Klaus Iohannis trebuia să efectueze vizita în Republica Moldova în 22-23 ianuarie, însă a fost amânată până după validarea unui guvern la Chişinău.

După vizita în Republica Moldova, preşedintele Iohannis va efectua o vizită în Germania.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: