Peste 100 de sesizări penale întocmite de inspectorii antifraudă suceveni

> Lucrătorii specializaţi ai DRAF Suceava au dispus confiscarea de bunuri şi numerar în valoare de circa 143,71 milioane lei, adică de aproximativ 32,66 milioane euro

 

În anul 2014, Direcţia Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava a identificat prejudiciu cauzat bugetului de stat în valoare totală de peste 371,69 milioane de lei, respectiv de circa 84,47 milioane euro, informează Alexandru Cristea, responsabil relaţii cu presa al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. În vederea recuperării pagubei, inspectorii antifraudă suceveni anunţă că au întocmit 102 acte de sesizare a organelor de urmărire penală şi au instituit 143 de măsuri asigurătorii pentru bunuri în valoare totală de peste 432,55 de milioane de lei, adică de aproximativ 98,3 de milioane euro. Anul trecut, lucrătorii antifraudă din cadrul DRAF Suceava au verificat activitatea comercială a 2.970 contribuabili şi au constatat contravenţii pentru sancţionarea cărora au dispus aplicarea a 2.654 amenzi cu o valoare însumată de 13,51 milioane de lei, adică de 3 milioane de euro. Totodată, s-a luat măsura confiscării de bunuri şi numerar într-un total de circa 143,71 de milioane de lei, adică în jur de 32,66 milioane de euro. Ca urmare a lipsei din dotare sau a nefolosirii aparatelor de marcat electronice fiscale, inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activităţii a 203 contribuabili. Potrivit sursei citate, cele mai frecvente abateri constatate de inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava se referă la lipsa din dotare sau neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, precum şi la încălcarea reglementărilor legale cu privire la întocmirea şi utilizarea documentelor justificative şi contabile. De asemenea, au fost descoperite nereguli legate de efectuarea de acte de comerţ cu bunuri fără acte de provenienţă şi exercitarea, în aceeaşi structură de vânzare, a activităţii de comerţ cu ridicata, dar şi a celei de comerţ cu amănuntul.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI