Barack Obama

Iubesc America, chiar şi pe idioţii ei

Preşedintele american Barack Obama şi-a reafirmat dragostea pentru SUA şi poporul american, în discursul său săptămânal radio către naţiune. „Iubesc America, chiar şi pe idioţii ei”, a spus el la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit publicaţiei New Yorker. Insistând pe acest subiect, liderul de la Casa Albă a spus: „America este alcătuită din tot felul de oameni: tineri şi bătrâni, slabi şi puternici, inteligenţi şi proşti. Şi atunci când cei cu adevărat tembeli ies în faţă şi se comportă ca nişte clovni, eu tot îi iubesc, că şi ei fac parte din America. De fapt, o foarte mare parte”. Într-un apel la unitate, Barack Obama i-a chemat pe americani „să acţioneze toţi împreună pentru binele Statelor Unite ale Americii. Iar dacă aceasta înseamnă să lăsăm deoparte diferendele – inclusiv diferenţele uneori foarte mari în ceea ce priveşte nivelul de inteligenţă – atunci aşa să fie”.

Declaraţia preşedintelui american intervine după ce fostul primar republican al New York-ului, Rudolph Giuliani, a afirmat recent că liderul de la Casa Albă nu iubeşte SUA, după cum au relatat numeroase media americane, suscitând consternare nu doar în tabăra democraţilor. El a trecut cu vederea faptul că Barack Obama condamnase anterior gruparea jihadistă Statul Islamic ca „un cult brutal, al crimelor violente”, care comite „acte reprobabile de barbarie” în numele religiei. Ulterior, Giuliani şi-a mai nuanţat opiniile. „Nu îi pun la îndoială patriotismul, sunt sigur că este patriot. Dar în retorica sa, îl aud foarte rar spunând ce auzeam de obicei de la Ronald Reagan sau Bill Clinton despre dragostea lor pentru America. Îl aud criticând America mai mult decât alţi preşedinţi americani”, explicase fostul primar la postul Fox News.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: