FNGCIMM a împărţit plafonul de garantare pentru „Prima Casă” celor 17 bănci din program

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a împărţit plafoanele de garantare pentru anul 2015 celor 17 finanţatori participanţi în programul „Prima Casă”, în sumă totală de 2,5 miliarde de lei, informează, Fondul. „Plafonul total, aprobat prin HG nr. 16/2015, este în valoare de 2,5 miliarde de lei şi va fi utilizat în condiţiile împărţirii în mod egal a riscurilor şi a pierderilor între statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, prin FNGCIMM şi finanţatori”, se precizează în comunicat.

Potrivit documentului, alocările de sume au fost realizate de FNGCIMM cu acordul Ministerului Finanţelor Publice, în funcţie de estimările băncilor partenere privind volumul garanţiilor ce vor fi acordate în anul 2015, precum şi de valoarea garanţiilor acordate de fiecare finanţator în anul 2014

Anul acesta se derulează etapa a şaptea a programului, care a demarat la începutul lunii februarie, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 98/2015, care stabileşte comisionul anual de gestiune pentru emiterea unei garanţii la acelaşi nivel cu cel anterior, respectiv 0,49%/an aplicat la soldul finanţării.

Băncile au la dispoziţie un plafon total de garantare de 2,64 miliarde de lei în cadrul programului „Prima Casă” în 2015, sumă care include plafonul alocat pentru anul în curs, la care se adaugă diferenţa rămasă neutilizată din plafonul anului 2014.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI