Marius Zmău îl atacă pe Băişanu şi îl acuză că acţionează în stil comunist, după bunul plac:

Nu a înţeles nimic din votul românilor

marius-zmau12819Copreşedintele Organizaţiei Municipale PNL Suceava, Marius Zmău, l-a atacat, miercuri, pe copreşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, pe care îl acuză de comportament dictatorial în partid şi că nu a înţeles din votul românilor nimic, mai ales că românii vor o clasă politică construită pe principii democratice şi nu comuniste.

Într-o scrisoare adresată colegilor săi liberali, postată pe contul său de socializare, Marius Zmău arată că demersul său a fost determinat de articolele apărute în ultima perioadă în presa locală privind activitatea liberalilor la nivelul municipiului Suceava, motiv care l-a determinat să facă anumite precizări legate de viaţa de partid.

„Ceea ce s-a petrecut la finalul săptămânii trecute în interiorul partidului, acea tentativă eşuată de a destabiliza activul liberal sucevean, prin crearea unei suspiciuni asupra legitimităţii unui for de conducere la nivel local, face parte din cursul firesc al luptelor interne din cadrul unui partid politic. Totuşi, păcat este că aceste dispute nu rămân în cadrul partidului, acolo unde ar fi normal să se discute şi să se rezolve, pe principii statutare şi în forurile abilitate” arată Zmău.

El a precizat că faptul că unii consideră că disputele politice se fac la televizor sau în ziare şi nu în interiorul partidului, nu poate decât să-i lase un gust amar.

„Se pare că unii nu au înţeles nimic din evoluţia lucrurilor din ultima vreme, de votul românilor pentru schimbare, de dorinţa noastră a tuturor de a avea o clasă politică, inclusiv la nivel de partid, construită pe principii democratice şi nu de sorginte comunistă, în care un singur om decide cine e bun şi cine e rău, după bunul plac. Transmit acestor colegi că statutul este unul pentru toţi şi trebuie respectat, fie că ai funcţie de demnitate publică sau fie că eşti simplu membru” a precizat liderul liberal.

El subliniază că la Suceava lucrurile sunt cât se poate de clare, iar noul PNL există şi funcţionează.

„Am fost prima organizaţie municipală PNL din Moldova care a înţeles că pentru ca lucrurile să se mişte în sensul dorit de votanţii noştri a realizat Consiliul Local Executiv de conducere al noului PNL la nivelul municipiului Suceava, conform hotărârilor Consiliul Naţional din 31.01.2015, fără scandal, fără certuri, ci cu acordul şi votul majoritar al membrilor BPM al PNL Suceava” susţine Zmău.

El mai arată că, de altfel, lucrurile au urmat un curs firesc şi la şedinţa comună de CLEX.

„În fapt, buna colaborare cu colegii din noul PNL există încă de anul trecut, lucru demonstrat şi la alegerile prezidenţiale când am fost cea mai performantă organizaţie municipală din Moldova, obţinând 58,82% din voturi, un scor semnificativ şi peste organizaţia judeţeană care a obţinut un scor de 51,50% din voturi.

Drept urmare, în calitate de copreşedinte al unei organizaţii fanion a PNL Suceava, consider că bătălia noastră nu trebuie să fie una internă, ci va trebui să ducem o luptă cu socialiştii, pe idei şi principii, prin care să convingem alegătorii că dreapta este soluţia politică pentru o Românie modernă!” se arată în finalul scrisorii adresate de Zmău colegilor liberali suceveni.

Copreşedintele PNL Suceava, preşedinte al fostului PNL, Alexandru Băişanu, anunţase sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că Marius Zmău a fost înlocuit din funcţia de preşedinte al fostului PNL OM Suceava şi că noul preşedinte este Ilie Niţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: