„Marea hoinăreală”, o expoziţie semnal de alarmă

> La vernisaj va fi prezentat şi albumul „Bucovina, tărâm de poveste”, semnat de Sorin Onişor şi Dorin Şveduneac

 

Afis-MareaHoinareala4-Suceava-articol„Marea hoinăreală” ne este prezentată drept o expoziţie itinerantă „de fotografie dedicată 100% satului românesc”, următorul popas fiind la Suceava, la Iulius Mall, cu vernisaj la 19 februarie, de la ora 18.

„Expoziţia reprezintă selecţia celor mai bune fotografii realizate de un grup de fotografi tineri şi talentaţi, care au hoinărit prin ţară, călăuziţi fiind de fotograful Sorin Onişor. Instantaneele au fost surprinse în taberele organizate de artist în diverse zone ale ţării, precum Bucovina, Maramureş, Delta Dunării, zona bisericilor rupestre din Buzău, satele săseşti din zona Sibiului, Munţii Apuseni, Moldova colinară etc.” ni se transmite printr-un comunicat al organizatorilor, în care ni se precizează că taberele de fotografie propun o retrospectivă a autenticului românesc mijlocită de obiectivul aparatului foto şi au rolul de a inspira tinerii fotografi şi de a-i atrage spre zona rurală. „Cu toate că ascunde adevărate comori ale culturii, spiritualităţii şi ospitalităţii româneşti autentice, satul este ignorat, devenind o zonă extrem de defavorizată în ultimele două decenii” este opinia lor.

„Expoziţia reprezintă un semnal de alarmă, o încercare de a atrage privitorii în lupta pentru conservarea peisajelor şi a zonelor neatinse, pentru valorificarea tradiţiilor satului românesc, a meşteşugarilor (cărbunari, fierari, olari etc.) precum şi a riturilor ţăranilor simpli care cultivă pământul de mii de ani” transmite artistul Sorin Onişor.

Sorin Onişor, desemnat în 2010 „Fotograful anului” de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, are la activ peste 10 expoziţii personale de fotografie şi mai mult de 40 de expoziţii colective. A primit numeroase distincţii la diferite concursuri de fotografie, fiind supranumit şi „fotograful dedicat 100% satului românesc”.

În cadrul vernisajului va fi prezentat albumul „Bucovina, tărâm de poveste” (Sorin Onişor şi Dorin Şveduneac), vor cânta şi dansa membrii Ansamblului „Cetina” din Vama şi vor fi recitate poezii despre Bucovina (Constantin Moldovan din Mănăstirea Humorului).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: