Tarabele cu mărţişoare au început să apară pe străzile Sucevei

Comercianţii de mărţişoare au început să îşi facă apariţia pe străzile Sucevei, deşi, calendaristic vorbind, încă mai sunt două săptămâni de iarnă.

Primele tarabe au fost instalate de comercianţi în zona magazinului Bucovina, încă de sâmbătă, dar abia de luni dimineaţă marfa a început să fie aranjată frumos, să atragă trecătorii.

Simbolurile primăverii i-au făcut curioşi pe suceveni încă de la primele ore ale dimineţii de luni, însă marea „bătaie” pe mărţişoare, aşa cum s-a întâmplat şi în ceilalţi ani, se va da cu câteva zile înainte de 1 Martie.

Comercianţii care s-au grăbit să aducă mărţişoarele spun că în acest an au venit cu noutăţi, adaptând simbolul primăverii cerinţelor clienţilor, deşi preţurile nu le-au schimbat de aproximativ patru, cinci ani încoace.

Pe lângă clasicele mărţişoare din şnur alb şi roşu, vânzătorii s-au pregătit cu tot felul de accesorii adaptate tuturor vârstelor, dar şi cu aranjamente în ghiveci, amfore şi coşuri de flori.

Mărţişoarele puse în vânzare sunt confecţionate din diverse materiale, precum plasticul sau sticla, din pene, flori uscate sau artificiale. Aşa cum ne-au declarat comercianţii, cele mai multe dintre mărţişoarele expuse sunt realizate în totalitate de ei, foarte apreciate şi cumpărate an de an fiind cele din flori uscate.

În ceea ce priveşte preţul unui mărţişor, acesta porneşte de la 50 de bani şi poate ajunge până la 3 lei, în funcţie de modele şi accesorii.

De asemenea, sucevenii pot achiziţiona şi broşe care să însoţească firul alb-roşu, de la 3 lei şi până la 10 lei, cu tot cu cutie tip cadou.

Foarte apreciate printre adolescenţi şi tineri, brăţările au preţuri de la 3 la 7 lei, în timp ce aranjamentele florale care pot fi oferite doamnelor au preţuri de la 3 la 10 lei.

Tarabe cu mărţişoare urmează să fie amplasate în următoarea perioadă şi pe str. Ştefan cel Mare (în zona Policlinicii), pe bulevardul 1 Decembrie 1918 (în apropierea Spitalului de Urgenţă), pe str. Staţiunii (în zona magazinului Premier), pe bulevardul George Enescu (Curcubeul) şi în vecinătatea filialei Allianz Ţiriac, pe str. Petru Rareş (aproape de Hala Agroalimentară) şi pe str. Tineretului din Burdujeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: