Tabăra de iarnă „Just4fun and Snowy”, ediţia a II-a

În perioada 2-6 februarie 2015, la Clubul Copiilor Vatra Dornei s-a desfăşurat cea de-a II-a ediţie a Taberei de iarnă „Just4fun and Snowy”.

Tabăra s-a bucurat de participarea a 25 elevi de la Palatul Copiilor Suceava şi Clubul Copiilor Vatra Dornei, incluzând jocuri, concursuri sportive, săniuş, o plimbare cu sania trasă de cai, călărie, o vizită la Muzeul de Etnografie Vatra Dornei, alta la fabrica de îmbuteliere a apei minerale „Bucovina”, precum şi competiţii tehnice (concurs media). În ultima zi, elevii au fost instruiţi privind beneficiile şi riscurile navigării pe internet, în cadrul proiectului „Safer Internet Plus”.

Prima zi a cuprins activităţi de prezentare şi cunoaştere a participanţilor la tabără; pentru uşurarea prezentărilor s-au folosit diverse jocuri. A doua parte a zilei a fost dedicată vizitei la Muzeul de Etnografie şi plimbărilor în parcul central din staţiune. A doua zi a fost cea mai îndrăgită de copii, fiindcă au petrecut clipe deosebite alături de doi cai de rasă de la ferma „Caii Bucovinei” (Elvis şi Tarzan). Iar vizita la fabrica de îmbuteliere a apei minerale a fost o demonstraţie reală a „how it’s made” în România. Nimeni nu a plecat fără a gusta apa minerală provenită din izvoarele Dornei.

La concursul media, desfăşurat în data de 5 februarie, elevii, în echipe formate din doi membri, au realizat pe calculator un film, folosind editoare video specializate, echipele beneficiind de toate filmele şi fotografiile realizate la activităţile desfăşurate în tabără. Criteriile de departajare au urmărit originalitatea, utilizarea echilibrată a efectelor, complexitatea tehnică şi încadrarea în tema propusă. În ultima zi elevii şi-au prezentat proiectele realizate pe calculator, cele mai bune fiind premiate de organizatori.

„Mulţumim colaboratorilor, conducerii Clubului Copiilor Vatra Dornei şi prof. Ionel Susciuc, coordonator al cercului de informatică al Clubului Copiilor Vatra Dornei, pentru implicarea activă în organizarea şi desfăşurarea taberei. Copiii s-au simţit foarte bine şi au îmbinat pe parcursul taberei distracţia cu munca în echipă, participând totodată la diverse competiţii” a spus coordonatorul proiectului, prof. Ştefania Şoiman.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: