Carte, cinste cui te-a scris

„şi… puţin altceva”

scan-carte-joldestiContaminat, probabil, de „boala” sucevenilor de a publica monografii ale comunelor lor, fostul primar al Sucevei, inginerul Gheorghe Toma s-a înhămat el însuşi la un asemenea „car”, reuşind să publice recent monografia satului dumisale – „Joldeşti – file de monografie şi… puţin altceva.” (Ed. PIM, 2014). Volumul a fost editat sub egida Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, Primăriei Vorona şi Consiliului Local Vorona, cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani.

În linii mari, cartea are structura unei lucrări monografice, stilul în care a fost scrisă este însă mai degrabă unul memorialist. În pofida faptului că este un „tehnocrat”, cum se autocaracterizează, Gheorghe Toma pare a-şi aminti despre tot, toţi şi toate, încât adeseori faptele capătă viaţă din preaplinul amintirii proprii, care filtrează totul. „Analizând documente şi ascultând diverse amintiri, am ajuns la concluzia (…) că despre satul Joldeşti se cunosc puţine fapte, s-a scris foarte puţin – aproape deloc, faptul acesta determinându-mă să scriu aceste file monografice pe care satul le merită de multă vreme, cu prisosinţă” (p. 7).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: