DSP Suceava, la Primăria Fălticeni

Spaţiul în care va fi mutată Maternitatea trebuie să respecte normele cerute de Ministerul Sănătăţii

Mutarea Maternităţii de la Fălticeni, din clădirea retrocedată într-un alt spaţiu, a constituit subiectul discuţiilor purtate, ieri, la sediul Primăriei Fălticeni, între conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, cea a Spitalului Municipal Fălticeni şi primarul Cătălin Coman.

Potrivit reprezentanţilor DSP, mutarea maternităţii în corpul D al Colegiului „Vasile Lovinescu”, o clădire aflată în conservare, ar fi singura soluţie propusă de Primăria Fălticeni, de aceea discuţia s-a axat pe respectarea normelor Ministerului Sănătăţii, în acel spaţiu fiind necesare anumite lucrări de reamenajare şi realizare a unor circuite funcţionale.

„Chiar dacă soluţia mutării în clădirea unei foste şcoli e temporară, până la darea în folosinţă a noului spital, condiţiile de structură şi circuite funcţionale, de amenajare şi dotare corespunzătoare trebuie să fie conforme cu Ordinul Ministerului Sănătăţii Nr. 914 din 2006, pentru evitarea oricărui risc epidemiologic” a explicat conducerea DSP.

O decizie finală va fi adoptată, de comun acord, doar după ce Primăria va întocmi proiectul tehnic şi un deviz al lucrărilor. La ora actuală, Maternitatea fălticeneană are 32 de paturi în Secţia Obstetrică-Ginecologie şi 22 paturi la Neonatologie.

În anul 2009, imobilul în care funcţionează Maternitatea de la Spitalul Municipal Fălticeni a fost retrocedat Fundaţiei Caritatea din Bucureşti, fondată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi Organizaţia Mondială Evreiască pentru Restituirea Bunurilor, în prezent Primăria plătind chirie pentru spaţiul respectiv.

Conform înţelegerii stabilite, Maternitatea a funcţionat timp de cinci ani în acea clădire, dar acum Fundaţia Caritatea a cerut evacuarea spaţiului, pentru a-i da o altă destinaţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: