Sâmbătă s-a dat startul în noul an competiţional la canotaj

Federaţia Română de Canotaj a organizat sâmbătă, 14 februarie, în principalele centre de pregătire din ţară, întrecerile din Cupa României pentru juniori, la proba de vâslit pe ergometru, prima competiţie oficială din 2015.

Competiţia a început la ora 10, la Centrul Olimpic de Canotaj de la Năvodari, la Centrul de Pregătire de la Snagov, la Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni, la Orşova, Timişoara şi Iaşi şi s-a desfăşurat la individual şi pe echipe formate din doi sau patru sportivi, pe ergometre de tip Concept 2.

S-a vâslit pe distanţa imaginară de 2.000 de metri, la categoriile juniori 1, juniori 2 şi juniori categorie uşoară, fete şi băieţi, respectiv pe distanţa de 1.000 de metri, la categoria juniori 3.

La concursul desfăşurat în sala de sport a Colegiului Naţional „Nicu Gane”, au participat 29 de sportivi (20 băieţi şi 9 fete) de la CSŞ „Nicu Gane” (13 sportivi) şi CSM Suceava (16 sportivi). Rezultatele concursului vor fi stabilite în urma centralizării timpilor obţinuţi de toţi sportivii, în cele şase centre de pregătire.

În luna martie, canotorii de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni şi CSM Suceava vor participa la Campionatul naţional individual şi echipe – ergometru, organizat la Piatra Neamţ. Prima ieşire pe apă din acest an în cadrul unei competiţii oficiale va fi la campionatul naţional de fond, organizat la Timişoara, în perioada 7-9 aprilie.

        canotaj-ergometru-3                 canotaj-ergometru-6-arbitraj

„Până vom ieşi la antrenamentele pe iazul Şomuz ne pregătim pentru noul sezon, pentru competiţiile naţionale şi mai ales pentru selecţiile de europene şi mondiale. Împreună cu antrenorul Ioan Despa am efectuat un stagiu de pregătire centralizată la Vatra Dornei la care au participat cei mai buni 10 canotori de la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi de la Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni.

După perioada de două săptămâni de pregătiri intense la munte, continuăm antrenamentele la Fălticeni, pentru că ne aşteaptă un sezon destul de lung, cu multe competiţii naţionale şi internaţionale. Pe apă, după campionatul naţional de fond de la Timişoara de la începutul lunii aprilie, urmează concursul naţional individual de la Snagov, în perioada 23-24 aprilie. Cei ce vor prinde loturile naţionale vor participa pe 23-24 mai la campionatul european de juniori din Cehia, pe 5-9 august, la campionatul mondial din Brazilia, iar la mijlocul lunii septembrie la campionatul balcanic, la Iaşi”, ne-a declarat antrenorul Vasile Avrămia.

Pe sportivii pregătiţi de antrenorii Ioan Despa şi Vasile Avrămia la Centrul Naţional Olimpic de juniori de la Fălticeni îi mai aşteaptă şi câteva competiţii interne importante cum ar fi Cupa Românei pe echipe, desfăşurată în perioada 2-3 iulie, campionatul naţional şcolar, campionatul naţional şi cupa Federaţiei Române de Canotaj, care se vor desfăşura la Iaşi, în perioada 14-29 august, şi cupa Federaţiei Române de Canotaj, proba ergometru, individual şi echipe, programată pentru data de 18 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: