Poliţiştii locali au protestat în Piaţa Constituţiei

Cei peste 200 de membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex”, care au protestat ieri, de la ora 13,00, în Piaţa Constituţiei, au încheiat acţiunea revendicativă fără să se înregistreze niciun fel de incidente.

Poliţiştii locali au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de intenţia autorităţilor de a reduce cu 50% norma de hrană, prin intermediului unui proiect elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. „Cerem autorităţilor să nu promoveze proiectul de Hotărâre privind reducerea normei de hrană la jumătate, proiect elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Dacă Hotărârea de Guvern va fi adoptată în această variantă, vom asista la o tăiere a veniturilor mai mare decât cea a Guvernului Boc”, a declarat Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului „Pro Lex”. Potrivit acestuia, 80% dintre poliţiştii locali primesc un salariu de 700 lei, iar acordarea normei de hrană le-ar conferi un venit acceptabil în raport cu munca prestată şi riscurile la care sunt expuşi. Pe lângă menţinerea normei de hrană la valoarea integrală, sindicaliştii doresc şi prelungirea termenelor stabilite pentru formarea iniţială în unităţile de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: