Încă 5 milioane de lei pentru lucrările la noul spital din Fălticeni şi fonduri din bugetul local pentru achiziţionarea de locuinţe de serviciu pentru medici

nechifor-17174După demersuri efectuate de administraţia publică locală şi Spitalul Municipal Fălticeni şi în urma promisiunilor făcute de ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, în cadrul vizitelor pe şantierul noii unităţi medicale din urbea de pe Şomuz, Ministerul Sănătăţii a alocat 5 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la noul spital din Fălticeni.

Suplimentarea de fonduri pentru secţiunea de dezvoltare din cadrul bugetului local al municipiului Fălticeni a fost adusă la cunoştinţa deliberativului local de primarul Cătălin Coman, în şedinţa de vineri, 13 februarie.

O alocare financiară de aceeaşi valoare a fost făcută de Guvernul României şi la finalul anului 2014 (decembrie), suma nefolosită de aproape 4,1 milioane de lei (timpul rămas nu a permis derularea de lucrări de o asemenea valoare), urmând a fi cheltuită în acest an.

„Cu fondurile primite de la Guvernul României prin ultimele două alocări financiare, lucrările de construcţie la spitalul din Fălticeni se apropie de final şi sunt optimist că investiţia va fi finalizată la termen. De la Fălticeni s-au făcut toate diligenţele pentru a avea continuitate în finanţarea lucrărilor, iar acest efort este real, pentru că din 2012 până în prezent pentru această investiţie am primit 38 de milioane de lei (380 miliarde de lei vechi)” precizează primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Activitatea Spitalului Municipal Fălticeni va fi susţinută în acest an şi prin alocări de fonduri de la bugetul local, necesare îmbunătăţirii actului medical: 150.000 de lei pentru aparatură şi dotări.

În bugetul local sunt prevăzute fonduri şi pentru achiziţionarea de locuinţe pentru medici (600.000 de lei). „Vom avea un spital nou, dar nu este suficient să avem o clădire dacă nu avem medici. Dorim să atragem medici tineri, cât mai buni şi mai competenţi la Spitalul Municipal Fălticeni. Degeaba muncim pe deoparte, ca să avem o clădire nouă, utilată, dacă nu avem personalul medical de calitate care să lucreze în ea. Un argument în plus este oferirea unei locuinţe de serviciu pentru medicii care vin din exterior să lucreze în spital. Încercăm să atragem cadre medicale la Fălticeni, oferindu-le confortul muncii, dar şi locuinţe de serviciu” face cunoscut primarul Gheorghe Cătălin Coman.

De asemenea, din veniturile proprii ale spitalului, pentru dotări, este prevăzută suma de 600.000 de lei. Toate achiziţiile vor fi făcute astfel încât aparatura să fie utilă spitalului în condiţiile oferite de spitalul vechi, dar să poată să fie mutate în noul spital după finalizarea construcţiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: