Cecilia Malmstrom

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar fi un dezastru

MalmstromIeşirea Marii Britanii din UE (Brexit) ar fi un dezastru, a avertizat, ieri, comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, transmite BBC. Premierul britanic David Cameron a promis să renegocieze relaţiile ţării sale cu Uniunea Europeană înainte de a propune organizarea unui referendum privind retragerea Marii Britanii din UE, în 2017, dacă partidul său conservator va câştiga alegerile parlamentare din mai 2015. Cameron s-a pronunţat pentru rămânerea Marii Britanii într-o UE reformată, dar a avertizat că disputele recente, inclusiv cea legată de plata unei contribuţii suplimentare de 1,7 miliarde de lire sterline (2,1 miliarde euro), i-ar putea îngreuna misiunea de a-i convinge pe cetăţenii britanici că ţării i-ar fi mai bine în UE, nu în afara ei.

Întrebată dacă ar fi „un dezastru” situaţia în care Marea Britanie va vota retragerea din UE, Cecilia Malmstrom a răspuns: „Da. Pentru noi şi pentru voi”.

Declaraţia Ceciliei Malmstrom este neobişnuit de sinceră pentru un comisar european, susţin observatorii. În trecut, oficialii europeni, dar şi alţi şefi de stat, afirmau că decizia este la latitudinea poporului britanic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: