Călin Popescu-Tăriceanu

Parteneriatul propus de Iohannis Parlamentului s-a transformat într-o critică fără menajamente

tariceanuPreşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că după votul din Senat în cazul Vosganian, parteneriatul propus Parlamentului de preşedintele Klaus Iohannis „s-a transformat într-o critică fără menajamente faţă de opinia exprimată de majoritatea senatorilor”.

Tăriceanu a răspuns, printr-un comunicat de presă remis sâmbătă, criticilor formulate de şeful statului şi de procurorul general, Tiberiu Niţu, în ceea ce priveşte avizul negativ dat de senatori în cazul cererii procurorilor pentru urmărirea penală a lui Varujan Vosganian în dosarul Romgaz. „Votul privitor la dosarul Vosganian, exprimat în urmă cu două zile în plenul Senatului de o majoritate semnificativă, la care au aderat senatori din toate grupurile parlamentare, a generat o serie de reacţii critice la care mă văd obligat să răspund, mai ales că ele vin dinspre Preşedintele României şi dinspre Procurorul General, iar natura acestor critici pune sub semnul întrebării capacitatea Senatului de a discerne într-o problemă extrem de serioasă şi gravă”, spune Tăriceanu în comunicat.

El aminteşte că nu mai departe de luni, 9 februarie, preşedintele Iohannis declara în plenul Camerelor reunite că „îşi doreşte un Parlament puternic” şi că „parteneriatul Preşedintelui cu Parlamentul răspunde nevoii de a restabili încrederea în această instituţie fundamentală a democraţiei”. „După votul din Senat, parteneriatul propus de Preşedinte pentru restabilirea încrederii s-a transformat într-o critică fără menajamente faţă de opinia exprimată de majoritatea senatorilor. (…) Dacă ar fi să ne ghidăm după ceea ce a spus luni domnul Preşedinte, dar mai ales după criticile deschise ale Preşedintelui la adresa votului din Senat, atunci schimbarea pare mai degrabă în realitate o continuare a politicii iniţiate de fostul preşedinte potrivit căreia instituţiile statului, inclusiv Parlamentul, trebuie să se conformeze direcţiilor propuse de Cotroceni”, menţionează Tăriceanu.

El adaugă că această interpretare i-a fost întărită şi de faptul că „criticile de ieri au fost continuate azi cu aceeaşi asprime”, chiar dacă ele au fost mascate prin circumscrierea lor în lupta cu corupţia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: