Guvernatorul şi-a schimbat părerea?

Noul guvernator al regiunii Cernăuţi, Oleksandr Fyşciuk, după ce, în timpul prezentării sale în post, a declarat că-l va numi prim-locţiitor pe Volodymyr Kuliş, reprezentant al Partidului Blocul lui Petro Poroşenko, accentuând că-şi asumă responsabilitatea pentru alegerea noilor cadre ale executivului ţinutal, pare că şi-a schimbat părerea, neexpediind până în prezent documentele lui V. Kuliş la Kyiv.

Motivul schimbării atitudinii lui O. Fyşciuk constă, după cum a anunţat personal în cadrul unei conferinţe de presă de la începutul săptămânii curente, în faptul că împotriva candidaturii lui V. Kuliş sunt unele organizaţii obşteşti şi de partid din ţinut – Organizaţia Regională Cernăuţi „Maidan” şi cea a Reuniunii Panucrainene a Partidului „Svoboda”.

Noul şef al Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi i-a telefonat lui V. Kuliş, propunându-i să se întâlnească cu reprezentanţii respectivelor organizaţii şi să discute cu ei. Până ce, din cauza îmbolnăvirii de pneumonie, Volodymyr Kuliş n-a avut posibilitate s-o facă.

În Donbas a fost omorât încă un bucovinean

Luni seară, pe frontul din estul Ucrainei, în regiunea Lugansk, în consecinţa unui atac de artilerie al separatiştilor proruşi, a fost omorât cernăuţeanul Dmytro Rusnak, în vârstă de 22 de ani, absolvent al Liceului militaro-sportiv din Cernăuţi, care îşi făcea serviciul militar de contract în componenţa Brigăzii mecanizate nr. 24.

Planul de mobilizare în regiune a fost îndeplinit cu 50%

După cum a anunţat Vitali Ciurai, comisarul militar regional, până miercurea trecută, au fost trimişi la instructaj pe poligonul din regiunea Liov aproape 500 de bucovineni. Astfel, planul celui de-al 4-lea val al mobilizării a fost îndeplinit doar cu 50%.

Totodată, conform Comisariatului Regional Cernăuţi, în următoarele două zile pe poligonul din regiunea Liov şi în detaşamentul de grăniceri vor fi trimişi încă 100 de recruţi. (FELICIA NICHITA-TOMA, „Zorile Bucovinei”, Cernăuţi)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: