Deputatul Băişanu a ameninţat cu plângeri penale la constituirea noului PNL

Comitetul executiv judeţean al PNL Suceava a fost constituit vineri după-amiază, după mai multe serii de discuţii, pe alocuri violente vineri, şi abia după ce a fost nevoie de intervenţia telefonică a secretarului general al PNL, Marian Petrache.

Bâlciul constituirii noului PNL l-a avut ca actor principal pe liderul fostului PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, care susţinea sus şi tare că numărul de membri din fostul PNL este prea mic.

Potrivit unor surse liberale, după ce joi seara, Alexandru Băişanu a încercat, printr-o decizie nestatutară de desfiinţare a organizaţiei municipale PNL, să infirme înfiinţarea Comitetului executiv municipal Suceava al noului PNL, în cursul zilei de vineri a încercat să blocheze şi înfiinţarea Comitetului executiv judeţean al PNL.

„S-a opus la toate deciziile ce urma să fie luate şi a solicitat ca în Comitetul executiv să fie 13 membri din partea PNL şi 21 din partea PDL, în condiţiile în care Consiliul Naţional a stabilit norma de reprezentare de 12 din partea PNL şi 21 din partea PDL” au precizat sursele citate, care au subliniat că „doar prin intervenţia telefonică a lui Marian Petrache, care a spus că trebuie respectată decizia Consiliului Naţional, situaţia s-a mai calmat, iar prin abordarea pragmatică a lui Gheorghe Flutur a fost constituit Comitetul executiv judeţean”.

Interesantă a fost însă abordarea deputatului Băişanu, care a decis joi seara să desfiinţeze Organizaţia Municipală a PNL Suceava, spunând că e formată din „neica nimeni”, subliniind că organizaţia judeţeană poate desfiinţa o organizaţie municipală, iar în aceste condiţii Comitetul executiv municipal Suceava al noului PNL nu a fost constituit. Când ceilalţi membri din Comitetul executiv judeţean i-au transmis că nu se poate desfiinţa o organizaţie după bunul plac, ci doar respectând statutul partidului, Băişanu a ameninţat că va acţiona în instanţă atât pe secretarul general al PNL, Marian Petrache, cât şi PNL, dar şi că va face plângeri penale faţă de cei care vor participa la şedinţele Comitetului executiv local. El a ameninţat că cei care nu sunt de acord cu el vor avea soarta lui Florin Ţurcanu de la Botoşani, care a fost condamnat la şase lui de închisoare cu suspendare pentru nerespectarea statutului.

Copreşedintele PNL Suceava fost PDL, senatorul Gheorghe Flutur, a evitat vineri să comenteze situaţia. El a spus doar că a fost constituit Comitetul executiv judeţean, şedinţele acestuia urmând să aibă loc săptămânal.

La rândul său, deputatul Băişanu a anunţat că va organiza sâmbătă dimineaţa o conferinţă de presă, în care să-şi prezinte punctul de vedere. „Voi prezenta toate detaliile. Ce n-a văzut Parisul” a promis Băişanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: