Cum a ajuns Organizaţia Municipală PNL Suceava să piardă în patru ani 1.150 de membri cotizanţi

Liderul organizaţiei judeţene a fostului PNL, deputatul Alexandru Băişanu, a recunoscut, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că sub preşedinţia cumătrului său, Marius Zmău, Organizaţia Municipală PNL Suceava a pierdut 1.150 de membri cotizanţi, ajungând să mai aibă doar 100 de membri cu cotizaţia plătită.

Băişanu a spus că atunci când Marius Zmău a preluat Organizaţia Municipală Suceava a PNL, aceasta avea 1.250 de membri, iar potrivit ultimelor date primite de Biroul Judeţean al PNL Suceava, în organizaţia municipală mai sunt doar 100 de membri care au plătit cotizaţia. Astfel, în organizaţie pare că sunt mai mulţi membri în conducere decât membri de partid cotizanţi.

Liderul liberal a declarat că Marius Zmău i-a creştinat copilul şi că, în aceste condiţii, preferă să nu facă mai multe declaraţii legate de performanţa acestuia la conducerea organizaţiei municipale.

El a mai declarat că mandatul lui Marius Zmău la conducerea organizaţiei municipale s-a încheiat în 10 octombrie 2014, iar în 12 februarie 2015 BPJ al PNL Suceava a stabilit ca Ilie Niţă să fie noul preşedinte al organizaţiei municipale.

Băişanu a spus că a avut o discuţie privată cu Zmău privind viitorul politic al acestuia şi în PNL, fără să ofere alte detalii.

El nu a vorbit nici de rezultatele mai mult decât modeste obţinute de Organizaţia Municipală PNL Suceava la alegerile din această perioadă.

Întrebat de ce critică acum prestaţia lui Zmău în condiţiile în care el l-a propulsat preşedinte al OM Suceava a PNL, organizaţie care a primit diplomă de excelenţă la sfârşitul anului trecut, Băişanu a explicat că diplome de excelenţă au primit toate organizaţiile din judeţ, în cadrul unei întâlniri „la o friptură şi un pahar” înainte de Crăciun şi nu conducerile organizaţiilor respective.

Patron al fostului magazin Casa Plus din Suceava, omul de afaceri Marius Zmău a fost ales în funcţia de preşedinte al OM Suceava a PNL în 10 octombrie 2010 fiind astfel noul lider ales al acestui partid după ce Mihai Aurel Steiciuc (fostul preşedinte ales) a fost mazilit din funcţie de liderul judeţean Alexandru Băişanu, pe motive de „trădare politică”.

Băişanu l-a prezentat atunci pe Zmău drept soluţia salvatoare pentru OM PNL Suceava, dar la scurt timp au apărut problemele personale ale lui Zmău legate de intrarea firmei sale în insolvenţă, dar şi cercetarea lui penală pentru evaziune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: