Alexandru Băişanu spune că este lup şi nu poate fi dresat

> Şi că demisionează din PNL dacă nu i se validează la nivel central contestaţiile

Preşedintele organizaţiei judeţene a fostului PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a ameninţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că va demisiona din partid dacă la nivel central nu vor fi acceptate contestaţiile sale privind constituirea Comitetului Executiv Municipal PNL Suceava, dar şi cea privind reprezentarea foştilor liberali în Comitetul Executiv Judeţean al PNL Suceava.

Liderul fostului PNL Suceava, organizaţie care nu mai există după ce vineri s-a constituit noua organizaţie PNL Suceava prin fuziunea PNL-PDL, a organizat sâmbătă o conferinţă de presă în calitate de deputat liberal, la fostul sediu al PNL.

Băişanu a prezentat în această conferinţă de presă argumentele sale, bazate pe prevederi statutare ale fostului PNL amestecate cu prevederi statutare a noului PNL şi decizii ale Consiliului Naţional al noului PNL pentru a contesta fuziunea PNL-PDL din municipiul Suceava, dar şi solicitarea sa ca în Comitetul Executiv Judeţean al PNL Suceava să fie 13 membri ai fostului PNL şi nu 12 cum a stabilit Consiliul Naţional al PNL.

El a spus că, în primul rând, CEX al organizaţiei municipale PNL, constituit în 6 februarie, încalcă hotărârea Consiliului Naţional, pentru că mai întâi trebuia constituit CEX al organizaţiei judeţene. Mai mult, a spus Băişanu, la CEX al organizaţiei municipale, din partea PNL au fost incluse persoane care nu au avut votul Biroului Permanent Judeţean şi a expus mai multe motive pentru care cei care se erijează în reprezentanţi ai organizaţiei municipale a fostului PNL nu au această calitate, întrucât conducerea şi-a încetat mandatul la 10 octombrie 2014.

Băişanu nu a putut explica de ce însă în urmă cu doar trei săptămâni l-a prezentat pe Marius Zmău drept preşedinte al organizaţiei municipale şi responsabil coordonator pentru Colegiul electoral nr. 1. Băişanu a ţinut să precizeze că reprezentanţii fostului PNL în organizaţia municipală au făcut fără niciun accept de la conducerea judeţeană fuziunea cu PDL şi că cei care sunt acum în CEX al PNL municipiu Suceava, noua structură de conducere a organizaţiei municipale PNL Suceava, nu au nicio calitate, mai ales că el a convocat joi, 12 februarie, o şedinţă a BPJ al fostului PNL Suceava care a dispus o nouă conducere interimară la municipiul Suceava.

Liderul liberal sucevean crede că în acest caz s-a încercat „dresarea” sa de către cei din fostul PDL şi a atras atenţia că el este „un lup” care nu poate fi dresat.

Mai mult, Băişanu a explicat că, potrivit calculelor sale bazate pe prevederi statutare, în CEX judeţean al PNL ar trebui să fie 13 şi nu 12 reprezentanţi ai fostului PNL. El a spus că fostul PNL are dreptul la 10 membri, la care se adaugă cei trei parlamentari care sunt membri de drept.

Această situaţie a blocat pentru o perioadă fuziunea PNL-PDL la nivel judeţean, şi, după ce s-a discutat prin telefon cu secretarul general al fostului PNL, Marian Petrache, care i-a spus că în Consiliul Naţional s-a decis ca PNL să aibă 12 membri în CEX Judeţean Suceava, a semnat documentul de constituire a noii construcţii politice.

Băişanu consideră în continuare că foştii liberali au fost nedreptăţiţi şi spune că a semnat cu precizarea că va ataca la forurile ierarhic superioare, iar apoi în instanţă această decizie. Băişanu i-a transmis însă lui Petrache că nu este corect ceea ce a făcut şi că este în eroare.

Subliniind că este „un lup” ce nu poate fi dresat de cei din PDL, Băişanu a anunţat că va merge cu contestaţiile sale la forurile centrale ale partidului, dar şi în instanţă, iar dacă nu va avea câştig de cauză va demisiona din PNL şi îşi va cere scuze.

El nu a spus ce va face dacă i se va da dreptate, fapt ce confirmă speculaţiile cum că întreaga acţiune a lui Băişanu reprezintă construirea unei argumentaţii pentru a părăsi PNL, în condiţiile în care a pierdut controlul asupra organizaţiei judeţene pentru că foştii democrat-liberali, care au avut rezultate la alegeri cu mult mai bune decât organizaţia liberală, au mai mult de două treimi din voturi în noile structuri de conducere.

Totodată, având doar un sprijin formal al lui Ludovic Orban în conducerea centrală şi o atitudine ostilă din partea secretarului general Marian Petrache şi chiar a copreşedintelui PNL, Alina Gorghiu, dar şi pentru că Gheorghe Flutur şi Ioan Bălan au poziţii puternice în conducerea centrală, Băişanu ştie că nu are şanse ca solicitările sale să fie acceptate. El se bazează doar pe faptul că are un vot în Parlament care este necesar PNL la răsturnarea Guvernului Ponta.

În acelaşi timp există informaţii că Alexandru Băişanu va încerca să preia conducerea UNPR Suceava sau a PC Suceava, întrucât îşi doreşte să candideze la funcţia de primar al municipiului Suceava, candidatură care este exclusă din partea PNL, unde se conturează o poziţie fermă a lui Ioan Bălan ce a fost desemnat deja de PDL să fie candidat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: