Răsturnare de situaţie în Organizaţia Municipală PNL Suceava

Zmău, eliminat; noul copreşedinte este Ilie Niţă

 O şedinţă intempestivă a Biroului Judeţean Suceava al fostului PNL condus de Alexandru Băişanu a constatat cu majoritate de voturi încetarea mandatului la conducerea organizaţiei municipale, pentru că se depăşise mandatul de patru ani, şi a ales, interimar, o nouă conducere.

Preşedintele fostului PNL, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat că în locul lui Marius Zmău, copreşedinte al Organizaţiei Municipale PNL Suceava, a fost ales Ilie Niţă. Totodată, au fost desemnaţi şi membrii biroului municipal şi cei din Comitetul executiv local al PNL, noua structură de conducere care include foştii membri PNL şi PDL în noul PNL.

Băişanu a explicat că, în noile condiţii, Marius Zmău e doar un simplu membru al organizaţiei municipale şi nu poate fi copreşedinte al BPM al PNL Suceava format din PNL şi PDL, dar că este vicepreşedinte în BPJ al PNL.

Situaţia este cu atât mai ciudată cu cât săptămâna trecută s-au desfiinţat cele două foste organizaţii municipale PNL şi PDL Suceava şi s-a înfiinţat noua organizaţie prin fuziunea celor două partide, unde copreşedinţi sunt deputatul Ioan Bălan şi Marius Zmău.

Alexandru Băişanu nu recunoaşte această fuziune şi susţine că cei din fostul PNL nu puteau participa la această întâlnire cu PDL întrucât nu aveau mandat statutar, întrucât conducerea organizaţiei era în afara mandatului.

Unul dintre membrii Comitetului executiv local al PNL Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a declarat în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că fuziunea locală PNL – PDL în municipiul Suceava a fost finalizată, iar acum există un nou birou municipal al PNL Suceava, care a fost desemnat statutar.

„Nu înţeleg ce e cu această contestaţie. Vom vedea. Aşteptăm până mâine” a spus Ardeleanu făcând referire la faptul că în cursul zilei de ieri urma să se constituie Organizaţia Judeţeană a PNL Suceava, prin fuziunea celor două organizaţii PNL şi PDL, şi constituirea Comitetului executiv judeţean al PNL, în care foştii membri ai PDL deţin majoritatea.

Surse din fostul PNL susţin că Alexandru Băişanu a fost deranjat de faptul că în Comitetul executiv local al PNL Suceava nu au fost incluse trei persoane pe care dorea să le propulseze în acest for de conducere. Cei care au fost desemnaţi din partea PNL au fost aleşi prin vot, cei desemnaţi de Băişanu neîntrunind susţinerea majorităţii.

Copreşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Bălan, a evitat să comenteze această situaţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: