Nechifor vrea să reia proiectul de înfiinţare a punctelor de belvedere

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că autorităţile judeţene au fost nevoite să renunţe la proiectul cu finanţare europeană prin care se înfiinţau cinci puncte de observaţie de belvedere şi se construia sediul Salvamont în Masivul Rarău, din cauză că procedurile de clarificare au fost prelungite prea mult şi că perioada în care ar fi trebuit realizate toate investiţiile ar fi fost foarte scurtă.

Nechifor a explicat că a fost purtată o corespondenţă îndelungată cu Autoritatea de Management şi Unitatea de Implementare a Proiectului privind două parcele de teren pe care urma să fie amplasate două foişoare de observare, despre care se susţinea că sunt în litigiu, fiind incluse în cererea de revendicare a Fondului Bisericesc Ortodox al Bucovinei, care a pierdut procesul.

El a arătat că oricum aceste parcele de teren se aflau în zona de protecţie a drumului judeţean care face legătura cu Masivul Rarău şi nu aveau cum să fie în litigiu, dar că au existat nelămuriri ale Autorităţii de Management, care au prelungit prea mult procedura.

Nechifor a mai spus că proiectul ar fi trebuit să fie finalizat până în decembrie 2015 şi că, cel mai devreme, lucrările ar fi putut începe la mijlocul acestui an. Iar şansele ca lucrarea să fie finalizată erau reduse, ţinând cont că presupunea construcţii în zona de munte.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că va fi redepus spre finanţare acest proiect pe bugetul 2014-2020, imediat ce se vor deschide axele de finanţare.

„Vom depune acest proiect pentru că este important” a spus Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: