Klaus Iohannis

Votul în cazul Vosganian arată că nu s-a înţeles încă necesitatea schimbării

Preşedintele Klaus Iohannis a scris ieri pe Facebook că se aştepta ca senatorii să voteze pentru încuviinţarea cererii de urmărire penală în cazul lui Varujan Vosganian şi a apreciat că votul din Senat arată că nu s-a înţeles nevoia schimbării în favoarea căreia el s-a pronunţat în mai multe rânduri. „Mă aşteptam ca Senatul să încuviinţeze cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înţeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât şi în recentul discurs ţinut în plenul Parlamentului”, a susţinut şeful statului. „În opinia preşedintelui, în faţa justiţiei nu există decât o singură măsură: respectul faţă de lege, indiferent de persoană sau funcţie”.

***

Senatorii au respins ieri solicitarea procurorului general, Tiberiu Niţu, de încuviinţare a începerii urmăririi penale faţă de senatorul Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, în dosarul Romgaz.

Tot ieri, Senatul a aprobat solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PSD Ion Ariton, fost ministru al Economiei. Ariton este acuzat de procurori că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu peste 1,7 milioane lei, organizarea „Galei Bute” de către firma lui Rudel Obreja.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: