Firmele mici şi mijlocii din industria lemnului au şanse de supravieţuire !

> O lege prin care vor avea acces la lemn trece de Senat

Neculai Bereanu

Neculai Bereanu

Iniţiativa legislativă depusă de senatorii PSD de Suceava Neculai Bereanu şi Ovidiu Donţu, privind accesul la resursa de lemn prin care 20% din cantitatea maximă de lemn recoltat anual din pădurile statului să se aloce firmelor mici, care au volum atestat anual de exploatare de până la 10.000 mc de masă lemnoasă, a fost aprobată ieri de Senat.

Potrivit unuia dintre iniţiatori, Neculai Bereanu, această iniţiativă a fost propusă în urma numeroaselor discuţii pe care le-a avut cu asociaţii ale forestierilor sau cu proprietari ai unor asemenea firme din zona de munte a judeţului Suceava şi care au arătat că, din cauza poziţiei dominante a unor mari investitori, nu mai au acces la masa lemnoasă, iar afacerile lor vor fi închise.

Bereanu a arătat că, în baza acestei legi, din volumul maxim anual ce se poate recolta din pădurile proprietate publică a statului, 20% să facă obiectul vânzării prin licitaţie şi negociere, conform legislaţiei, exclusiv către societăţile comerciale care au un volum anual atestat spre exploatare de până la 10.000 mc de masă lemnoasă.

Parlamentarul social-democrat susţine că această prevedere legală va permite ca numeroase firme mici şi mijlocii de profil să funcţioneze în continuare şi să îşi menţină angajaţii.

Potrivit lui Bereanu, în judeţul nostru sunt circa 200 de firme mici şi mijlocii, cu capacitate anuală de exploatare sub 10.000 mc de masă lemnoasă, care au, în total, aproximativ 3.000 de salariaţi.

Senatorul sucevean a mai adăugat că va susţine iniţiativa legislativă atât în comisiile din Camera Deputaţilor, cât şi în plen, pentru a fi adoptată şi de această cameră a Parlamentului, întrucât actul normativ ajută numeroase firme din domeniu să rămână active.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: