Curtea de Conturi a sesizat Parchetul în cazul unor plăţi ilegale efectuate de IŞJ Suceava

Curtea de Conturi a României a sesizat Parchetul în cazul cheltuirii de fonduri, ilegal, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, prin plata unor lucrări care nu au fost executate.

Potrivit Raportului Curţii de Conturi pentru anul 2013, la IŞJ Suceava s-au constatat abateri de la legalitate şi regularitate, reprezentând plăţi în sumă de 749 mii lei, efectuate în perioada anterioară, fără contraprestaţie, pentru obiective de investiţii la şcoli din localităţile Ciumuleşti, Frasin şi Vama.

Cu privire la abaterile constatate a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, precizează sursa citată.

„În timpul şi ca urmare a verificărilor s-au virat la bugetul de stat venituri suplimentare în sumă de 7.073 mii lei (6.918 mii lei la ordonatorul principal de credite) şi au fost recuperate şi virate la bugetul statului prejudicii în sumă de 123 mii lei (8 mii lei la ordonatorul principal de credite)” se mai arată în Raportul Curţii de Conturi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: