Pachetele cu ajutoare alimentare neridicate vor fi redistribuite

> Suplimentarea se va face doar pentru persoanele care au primit anterior respectivele produse, fie pe lista de cupoane, fie pe cea suplimentară

ajutoare-UE--(4)Pachetele alimentare destinate persoanelor vulnerabile, conform Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), şi rămase în stoc, vor fi redistribuite, prin compensări, între primăriile din acelaşi judeţ sau din judeţe diferite, anunţă Prefectura Suceava, precizând că aşa prevede o hotărâre a Guvernului aprobată ieri, 10 februarie.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului, după compensarea între primării, pachetele de ajutoare alimentare vor fi suplimentate, conform nevoilor identificate. Suplimentarea se va face doar pentru persoanele care au primit anterior ajutoare alimentare, fie pe lista de cupoane, fie pe lista suplimentară. În baza actului normativ amintit, se vor acorda maxim două cutii de ajutoare alimentare pentru fiecare persoană, cu acelaşi număr de pachete pentru toţi beneficiarii din cadrul unei localităţi.

Procedura compensării pachetelor alimentare a fost aprobată de Guvern în condiţiile în care, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), pentru anul 2014, unele primării au stocuri nedistribuite, iar alte primării au solicitări eligibile neacoperite.

Reamintim că în categoriile eligibile pentru ajutoare alimentare intră grupurile care sunt excluse de pe piaţa forţei de muncă, din sistemul de educaţie, sănătate, locuinţe şi alte servicii. Cei mai mulţi beneficiari provin, însă, din rândurile persoanelor cu venituri reduse, copiilor aflaţi în situaţii dificile, persoanelor cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice singure sau dependente.

În judeţul Suceava au fost expediate 281.848 de pachete cu ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, acestea ajungând la 140.924 de beneficiari. Instituţia Prefectului anunţă că respectivele pachete cu alimente au fost livrate la centrele de distribuire de pe lângă primării, în scopul împărţirii în cadrul grupului-ţintă. Astfel, în Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, pe listele iniţiale au fost înscrise 113.603 de persoane, cu 227.206 de pachete împărţite, în timp ce pe listele suplimentare sunt înscrise deja alte 13.885 persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. vadana aurel says:

    redistribuirea ajuroarelor de la uniunea europeana se va face doar penrtu persoanele care au primit anterior ajutoare alimentare, fie pe lista de cupoane fie pe liste suplimenare.unele persoane au primit cite un pachet iar a l t e l e cite doua. oare dupa ce criterii???.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: