Astăzi începe evaluarea psihosomatică a copiilor pentru clasa pregătitoare

> Aceasta se desfăşoară în opt centre organizate la sediul unor şcoli din judeţ > În municipiul Suceava, astfel de centre sunt la CJRAE şi Liceul cu Program Sportiv

Evaluarea psihosomatică în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I, pentru anul şcolar viitor 2015-2016, se desfăşoară în perioada 10 februarie – 4 martie, în opt centre organizate în judeţul Suceava.

Două dintre ele sunt în municipiul Suceava, la Liceul cu Program Sportiv şi la sediul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională de la Burdujeni (CJRAE), cărora le sunt arondaţi, în total, preşcolari din 51 de grădiniţe.

În judeţ sunt astfel de centre la Şcoala Gimnazială Nr. 5 din Rădăuţi, Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” din Fălticeni, CN „Al. cel Bun” din Gura Humorului, Liceul „Ion Luca” din Vatra Dornei, Colegiul Silvic din Câmpulung şi Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus.

Directorul CJRAE, prof. Florin Bagiu, a informat că evaluarea psihosomatică a preşcolarilor se va realiza în intervalul orar 10-18, în fiecare zi fiind realizate raportări către Inspectoratul Şcolar Suceava.

În acest proces sunt implicaţi toţi cei 49 de psihologi şcolari existenţi în judeţ, iar cererile prin care părinţii solicită evaluarea psihosomatică vor fi furnizate de aceştia şi vor fi completate în ziua evaluării, zi în care va fi comunicat şi rezultatul evaluarii dezvoltării psihosomatice.

Părinţii care-şi însoţesc copiii la evaluare trebuie să prezinte certificatul de naştere al copilului, în copie, şi adeverinţă de la medicul de familie cu specificaţia „clinic sănătos” sau „apt pentru şcoală”.

Părinţii copiilor cu cerinţe educative speciale (CES) care au şi acte medicale doveditoare în acest sens şi doresc înscrierea copiilor în unităţi de învăţământ special, trebuie să depună dosarul la CJRAE Suceava. Ei trebuie să prezinte psihologului evaluator adeverinţa eliberată de conducerea unităţii de învăţământ în care doresc să-şi înscrie copilul, prin care unitatea respectivă acceptă integrarea unui copil cu CES.

Sunt evaluaţi psihosomatic copiii care împlinesc vârsta de şase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, ai căror părinţi solicită înscrierea acestora la clasa pregătitoare, dar şi cei care împlinesc vârsta de şapte ani, în aceeaşi perioadă, şi pe care părinţii vor să-i înscrie în clasa I.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: