7.000 pachete ţigări confiscate la frontiera româno-ucraineană

IMG_1806Poliţiştii de frontieră suceveni din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, la frontiera zona verde şi în PTF Siret, peste 7.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 655.000 lei.

O femeie din Republica Moldova este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar un cetăţean ucrainean a fost sancţionat contravenţional în PTF Siret cu amendă în valoare de 7.000 lei, aflăm dintr-un comunicat transmis de ITPF Sighetu Marmaţiei.

În data de 7.02. 2015, în jurul orei 12, s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean R. Dmytro, în vârstă de 27 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina. Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii. Astfel, a fost descoperită ascunsă în roata de rezervă şi în caroseria autovehiculului cantitatea de 600 pachete de ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de aproximativ 750 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina, jud. Suceava, au declanşat, duminică, 8 februarie a.c., o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 7.40, ei au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care se deplasau dinspre frontiera de stat spre localitatea Straja, transportând mai multe colete voluminoase. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea persoanelor efectuând somaţiile legale prin voce. Însă acestea au abandonat coletele şi au fugit, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au executat două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Profitând de terenul accidentat şi de zona împădurită, persoanele în cauză au reuşit să fugă, întorcându-se pe teritoriul ucrainean, fapt pentru care au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

În zonă, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul SPF Brodina, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de aproximativ 6.300 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 63.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării; în prezent aflăm că se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot duminică, lucrători din cadrul SPF Rădăuţi, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au oprit în trafic, pe raza localităţii Siret, o autoutilitară marca Peugeot. La volanul autoturismului se afla cetăţeanul ucrainean K. Stepan, în vârstă de 42 ani, iar, în calitate de pasager, proprietara autoutilitarei, C. Elena, în vârsta de 44 de ani, domiciliată în R. Moldova. Întrucât în urma controlului efectuat asupra autoturismului poliţiştii de frontieră au constatat că respectivii transportă ţigări de provenienţă ucraineană, s-a luat măsura conducerii lor împreună cu maşina la sediul SPF Rădăuţi, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, au fost descoperite în autoturism, sub scaunul şoferului, 170 de pachete de ţigări marca Monte Carlo, de provenienţă ucraineană, ce aparţineau proprietarei autoturismului. Ţigările, în valoare de aproximativ 17.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeii i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Autoutilitara, în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizată la sediul SPF Rădăuţi, în vederea continuării cercetărilor, urmând ca, la final, să fie luate măsurile legale ce se impun.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: