„Trebuie să vă preocupaţi ca elevii dvs. să studieze tot timpul, pentru a fi la curent cu toate noutăţile”

le-a spus cadrelor didactice şeful IŞJ, prof. Gheorghe Lazăr

 

Peste 300 de cadre didactice sucevene au participat, cu lucrări, la cea de-a VIII-a ediţie a Sesiunii interjudeţene de comunicări ştiinţifice organizate de Casa Corpului Didactic Suceava, vineri, în aula Colegiului Naţional „Petru Rareş”.

Cele câteva zeci de cadre didactice prezente în aula colegiului au fost salutate de directorul CCD, prof. Constantin Mărgineanu, care le-a precizat că, în premieră, anul acesta a fost creată o secţiune aparte pentru personalul didactic auxiliar – bibliotecari, administratori de patri-moniu şi financiari – intitulată „Documentare, informare şi resurse în educaţie”. Directorul CCD şi-a prezentat invitaţii din prezidiul sesiunii: şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, prof. Gheorghe Lazăr, insp. gen. adj. Gabriela Scutaru, conf. univ. dr. Dan Milici, de la Universitatea Suceava, „unul dintre cei mai vechi colaboratori ai CCD”.

Vorbind despre importanţa formării continue a cadrelor didactice în contextul în care tehnologia s-a dezvoltat foarte mult, elevii au acces nelimitat la informaţii şi şi-ar putea depăşi profesorii, şeful IŞJ a declarat că trebuie căutate metode noi pentru dezvoltarea şi formarea continuă a cadrelor didactice pentru ca acestea să fie cât mai competitive. El le-a spus participanţilor la sesiune că trebuie să aibă în vedere faptul că tehnica şi ştiinţa se dezvoltă continuu şi apar meserii noi, de aceea trebuie făcut din elev o persoană adaptată schimbării: „Trebuie să faceţi din elev o persoană adaptată acestor schimbări şi pregătit pentru meserii care nici nu există încă, iar pentru asta trebuie să vă preocupaţi ca elevii dvs. să studieze tot timpul pentru a fi la curent cu toate noutăţile”.

Prof. Gabriela Scutaru a rostit cuvinte de apreciere pentru colegii de la CCD, cu care are o strânsă colaborare şi care, an de an, organizează sesiuni de comunicări „mai interesante şi mai valoroase”, prin lucrările prezentate care aduc, de fiecare dată, „un plus de valoare”.

DSCN9300                  DSCN9301

„Avem mare încredere în învăţarea permanentă, fără dvs. nu am putea funcţiona”

Conf. univ. dr. Dan Milici a spus că e nevoie de multă inovaţie în domeniul educaţiei, elevii fiind „cei care ne provoacă în permanenţă”. El a subliniat importanţa activităţii CCD „care se vede în pregătirea elevilor care ne trec prin faţă”, dar şi a studenţilor USV. El a spus că adaptarea la nou a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar este foarte importantă pentru pregătirea viitorilor studenţi, mai ales că „nu există reţete şi proceduri valoroase în toate domeniile şi disciplinele”. „Avem mare încredere în învăţarea permanentă, fără dvs. nu am putea funcţiona”, a spus conf. univ. Dan Milici.

De remarcat că profesorul Dan Milici este formator la cursurile organizate de CCD, iar din banii obţinuţi asigură două burse, pentru un elev şi un student.

Tema din acest an a sesiunii de comunicări a fost „Calitatea şi excelenţa în formarea continuă”.

Din cele 300 de lucrări trimise, 160 vor fi publicate într-un volum care va cuprinde peste 500 de pagini, restul fiind prezentate ieri, pe secţiunile „Perfecţionarea şi formarea continuă a cadrelor didactice”, „Management şcolar”, „Managementul activităţilor educative”, „Activitatea educativă în şcoală”, „Documentare, informare şi resurse în educaţie”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: