Traian Băsescu

Am venit la congresul PMP pentru a-mi apăra mandatul

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că a venit la congresul PMP pentru a-şi apăra mandatul de şef al statului. „Oricât aş fi de prins de viaţa cu nepoţii, am observat că este o furibundă propagandă pentru demolarea a ceea ce s-a întâmplat din 2004 în 2014, nu aici şi nu acum voi vorbi neapărat despre acest lucru şi e obligatoriu să ies public şi să-mi apăr mandatul (…) el trebuie apărat de mine pentru că eu ştiu şi cât de grea a fost bătălia celor două mandate ale mele, eu ştiu şi câtă umilinţă am îndurat în 10 ani pentru a-mi duce mandatele până la capăt şi pentru a face ca România din 2014 să nu mai semene cu cea din 2004 din punct de vedere al funcţionării instituţiilor. Aş fi avut prima apariţie publică oricum, dar fiind congresul dvs organizat am vrut să am prima apariţie publică venind întâi în faţa dumneavoastră”, a spus ieri Traian Băsescu la Congresul PMP.

El a adăugat că din 2005 a început o reconstrucţie a instituţiilor justiţiei şi a celor care puteau contribui eficient la lupta împotriva corupţiei. Băsescu a spus că acest lucru a durat câţiva ani şi abia în ultimii cinci ani aceste instituţii au putut să dea randament. „Convingerea mea este că aceste instituţii nu sunt perfecte, dar sunt bune, trebuie consolidate pentru a deveni instituţii care să fie identice ca valoare şi performanţă cu cele din statele vechi ale UE sau din mari democraţii precum Statele Unite, Canada, să fim mândri pentru justiţia pe care o avem. Luaţi primul raport din 2007 şi comparaţi-l cu cel din ianuarie 2014 care este poza justiţiei, oricine compară cele două rapoarte va avea o revelaţie pe evoluţiile care au fost. Obiectivul meu a fost să creăm o justiţie independentă care să nu fie dependentă de cel care le-a vrut şi sper ca în perioada următoare vom avea această confirmare că ele vor funcţiona corect şi dacă eu am plecat de la Palatul Cotroceni. Asta ar fi marea mea satisfacţie”, a menţionat Băsescu.

Fostul preşedinte a precizat că cei care au participat la cele două suspendări ale sale din funcţie nu cred în independenţa justiţiei. „Mă uit la toţi demagogii care au făcut suspendarea din 2007, suspendarea din 2012, care se adunau şi la Argeş în jurul preşedintelui Consiliului Judeţean, care se duceau şi cu Bivolaru la Parchetul General, care spuneau că justiţia este politică, mă uit că astăzi spun ce spuneam eu în 2005, vorbesc de justiţie independentă, uitaţi-vă la ei, dar uitaţi-vă şi în ochii lor, încă nu sunt sinceri, încă nu au internalizat această nevoie pe care orice popor o are de instituţii capabile să facă dreptate. Vorbesc aşa, le sticlesc ochii când vorbesc de justiţie, toţi suntem egali în fata legii, îi vezi că nu le vine din suflet, le vine din poză numai”, a mai susţinut Băsescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: