„Alături de ei”

„Alături de ei” este un proiect educativ iniţiat de cadrele didactice de la Şcoala Primară Valea Stânei, com. Vatra Moldoviţei, şi desfăşurat în perioada decembrie 2014 – ianuarie 2015.

O primă activitate a proiectului a constat în derularea unei campanii de colectare a unor obiecte de îmbrăcăminte, jucării şi dulciuri. Am ales să beneficieze de toate acestea cei de la Aşezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuţi.

Joi 5 februarie 2015, coordonatorii proiectului (prof. Constanţa Catrici, subsemnata, prof. Alina Boşutar şi prof. Emanuela Maliş), împreună cu 9 elevi ai şcolii (din clasele a III-a şi a IV-a) ne-am deplasat la Aşezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuţi, unde am petrecut peste 2 ore împreună cu un grup de 22 de copii de aceeaşi vârstă. Am organizat acolo un atelier de lucru la care elevii au învăţat să împletească „brăţări ale prieteniei” şi întreaga activitatea s-a completat cu jocuri de cunoaştere, cu cântece, cu o discuţie despre cărţi şi autori. Atmosfera a fost una caldă, marcată de afecţiune şi completată fericit de amabilitatea şi ospitalitatea „doamnei Elena”. Ceea ce am descoperit acolo, ne-a făcut să-i privim pe acei copii nu cu aceea compasiune care doare, ci cu bucuria că am descoperit copii fericiţi, frumoşi şi veseli ca şi noi. Am înţeles că Dumnezeu prin „mâna” Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor le-a dat acestor copii şansa de a creşte frumos, înconjuraţi de dragostea unor oameni cu suflete mari.

Cei care „ne-au deschis poarta acestui aşezământ” au fost un grup de 12 elevi voluntari din cadrul Asociaţiei Proiect Pro Europa, însoţiţi de preşedintele asociaţiei, preot Dan Ceredeev şi coordonaţi de prof. Daniela Ceredeev .

La sfârşitul activităţii micii voluntari de la Şcoala Primară Valea Stânei au oferit daruri copiilor de la aşezământ. Momentul în care fiecare dintre cei 9 voluntari (Negură Adriana, Croitor Cornelia, Negură Nicu, Badale Ana-Maria, Ciornei Flavius, Filip Marius, Hauca Narcisa, Şolcan Robert, ebrean Florin) au pătruns în căsuţe cu daruri, a fost cel mai emoţionant. Am văzut că bucuria de a primi poate fi întrecută uneori de bucuria de a oferi. Emoţia sinceră, satisfacţia şi entuziasmul pe care l-am văzut pe chipul micilor voluntari, a fost una unică.

Ne-am despărţit de prietenii de la Aşezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuţi cu promisiunea de a reveni alături de ei, şi altădată, cu proiecte şi parteneriate interesante.

Toate activităţile proiectului, dar mai ales deplasarea la Rădăuţi, au fost posibile cu sprijinul directorului coordonator al Şcolii Gimnaziale Vatra Moldoviţei, prof. Traian Puşcă. (prof. LOGHIN ROZALIA)

alaturi-de-ei-1                    alaturi-de-ei-2

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: